Connect with us

Επίδομα Παιδιού & φορολογικές δηλώσεις -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για την επόμενη δόση

Ελλαδα

Επίδομα Παιδιού & φορολογικές δηλώσεις -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για την επόμενη δόση

Πολλοί ρωτούν τις τελευταίες μέρες, καθώς εκπνέει σιγά σιγά η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις, τι θα γίνει με την πληρωμή της επόμενης δόσης του επιδόματος παιδιού (Α21)

Να σημειώσουμε ότι η επόμενη δόση είναι προγραμματισμένη από τον ΟΠΕΚΑ για την Δευτέρα 31 Ιουλίου (από 28/7 στα ΑΤΜ) και θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιουλίου 2023.

Συνεπώς, για να λάβετε αυτή τη δόση δεν θα είναι απαραίτητο να έχει υποβληθεί η νέα φορολογική δήλωση.

Ωστόσο, όταν αυτή γίνει, θα ακολουθήσει αυτόματη εκκαθάριση πληρωμής με τα νέα φορολογικά στοιχεία.

Τώρα, αν κάποιοι έχουν προλάβει να  υποβάλλουν φορολογική δήλωση, πιθανόν να δουν τα νέα «δεδομένα» στη δόση του Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, το να έχετε κάνει τη νέα φορολογική δήλωση είναι σημαντικό για να δείτε πώς διαμορφώνεται το ποσό που θα λαμβάνετε τους επόμενους μήνες.

Σημαντικό: Οι δικαιούχοι που έχουν ήδη υποβάλλει την αίτηση για το 2023, δεν χρειάζεται να την υποβάλλουν εκ νέου.

Παρόλα αυτά, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αιτήσεις του 2023 θα παραμείνει ανοιχτή, μέχρι σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου και ώρα 18:00. Στη συνέχεια θα κλείσει, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας της πληρωμής της 3ης δόσης 2023 και τυχόν αναδρομικών.

Σημειώνεται ότι, στο εξής, μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού, είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο – και η επάρκεια φοίτησης. Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της σχολικής μονάδας, η τάξη και ο αριθμός μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

www.aftodioikisi.gr

APXH