Connect with us

Τρεις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Ελλαδα

Τρεις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Τρεις επιμέρους αυξήσεις, στους δημοσίους υπάλληλους, οι οποίες θα λειτουργούν αθροιστικά, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή, με την οποία αρχίζει η διαδικασία της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν:

— Οριζόντια αύξηση: Θα υπάρξει μια ενιαία οριζόντια αύξηση σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ανεξάρτητα από το αν κατατάσσονται στην βαθμίδα υποχρεωτικής εκπαίδευσης, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην τεχνολογική ή στην πανεπιστημιακής. Επίσης, το ποσό θα είναι ίδιο ανεξάρτητα από το μισθολογικό κλιμάκιο, δηλαδή ανεξάρτητα από τα χρόνια προϋπηρεσίας. Το ύψος του ποσού θα κινείται στην περιοχή των 50 με 60 ευρώ τον μήνα.

— Αναπροσαρμογή επιδόματος τέκνων: Θα αναπροσαρμοστεί το επίδομα τέκνων. Γονιός με ένα παιδί θα λαμβάνει 70 ευρώ τον μήνα αντί για 50 ευρώ που είναι το σημερινό ύψος του επιδόματος ενώ για γονείς με δύο παιδιά, το επίδομα θα φτάσει στα 120 ευρώ. Στα 170 ευρώ θα φτάσει το επίδομα με τρία παιδιά από 120 ευρώ που είναι σήμερα.

— Διψήφια ποσοστιαία αύξηση στα επιδόματα θέσης ευθύνης: Θα αφορά θέσεις τμηματαρχών και προϊσταμένων στο δημόσιο. Όλα τα ποσά, θα αυξηθούν και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν για σημαντική διψήφια αύξηση. Ειδικότερα γίνεται λόγος για αυξήσεις κλιμακωτά έως και 30%, ενώ αναμένονται αυξήσεις και στα οδοιπορικά για εκτός έδρας μετακινήσεις.

Συνδυαστικά οι συγκεκριμένες μισθολογικές παρεμβάσεις θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των αποδοχών στο δημόσιο τομέα, σε ένα ετήσιο ποσό που θα ισοδυναμεί με χορήγηση ενός 13ου μισθού.

www.aftodioikisi.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH