Connect with us

Στον αέρα οι πληρωμές των αγροτών… λύσεις καλείται να δώσει η νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

Ελλαδα

Στον αέρα οι πληρωμές των αγροτών… λύσεις καλείται να δώσει η νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

Παρά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμή περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη Παρασκευή, φαίνεται πως αυτές δεν πληρώθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Μάλιστα πολλοί είναι οι παραγωγοί που διαπίστωσαν πληρωμές μικροποσών στους λογαριασμούς τα οποία βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα τους οφείλονται.

Πάντως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πολλές εκκρεμότητες, όπως αυτές της αποπληρωμής του προγράμματος βιολογικής γεωργίας, του προγράμματος μείωσης νιτρικών, του προγράμματος που επιδοτεί την εκτροφή σπάνιων φυλών, θα πληρωθούν μετά τα μέσα Ιουλίου, ίσως και προς τα τέλη.

Βασική αιτία αυτής της ΜΗ πληρωμής φαίνεται πως είναι η ανεπάρκεια συστημάτων από των ΟΠΕΚΕΠΕ. Λύσεις και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα απαιτούν οι αγρότες να δοθούν γιατί όπως καταλαβαίνει κανείς τα χρήματα αυτά θα λείψουν από τη ρευστότητα των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Με δύσκολα ξεκινά η θητεία του κυρίου Αυγενάκη στο ΥΠΑΑΤ, ενώ φόβος υπάρχει τόσο για τις προκαταβολές ενισχύσεων τον Οκτώβριο, όσο και για τις αποπληρωμές το Δεκέμβριο.

www.insider.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH