Connect with us

Επίσκεψη Πολωνών στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το πρόγραμμα Erasmus

Δυτ. Μακεδονια

Επίσκεψη Πολωνών στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το πρόγραμμα Erasmus

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά υποδέχθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 την εικοσαμελή ομάδα των εκπαιδευτικών από την Πολωνία, τους οποίους φιλοξενεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Οι εκπαιδευτικοί έφτασαν στο σχολείο στις 9.00 π.μ. συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του προγράμματος Erasmus της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Ευαγγελία Τριανταφύλλου. Τους καλωσόρισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Κουτσογιώτας και στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του σχολείου και των δράσεων του και ακολούθησε ξενάγηση στις αίθουσες διδασκαλίας γενικών και μουσικών μαθημάτων και στα εργαστήρια.

Στη συνέχεια έγινε μια μουσική γιορτή καλωσορίσματος κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθήτριες κυρίως της Β γυμνασίου του σχολείου παρουσίασαν κομμάτια Ελλήνων συνθετών υπό τη διδασκαλία της καθηγήτριας κ. Ξένιας Τσαβκοπούλου. Μετά οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τη διδασκαλία μαθημάτων και συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου θέματα εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.

Η ημέρα συνεχίστηκε με ξενάγηση στο Αρχοντικό της Πούλκως και τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Μετά την ξενάγηση οι φιλοξενούμενοι έλαβαν αναμνηστικά δώρα από τον Δήμο Βοΐου (τα οποία προετοίμασε η ΔΗΚΕΒΟ και μας τα παραχώρησε ευγενικά ο αντιδήμαρχος κ. Ναούμ Τσιαούσης)  και από το σχολείο και αποχώρησαν.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου και ο Διευθυντής του ΓΕΛ Σιάτιστας κ Θωμάς Θεοδωρόπουλος. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον πρώην μαθητή του σχολείου και ξεναγό κ Χρήστο Καρακουλάκη για την πραγματοποίηση των ξεναγήσεων στα αξιοθέατα.

Το πρόγραμμα Erasmus χτίζει γέφυρες φιλίας και γνώσης ανάμεσα στους λαούς, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά περιμένει την επόμενη υποδοχή!

 

APXH