Connect with us

Σχολικές εκδρομές: Τι ισχύει με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων, ποιος έχει την ευθύνη

Ελλαδα

Σχολικές εκδρομές: Τι ισχύει με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων, ποιος έχει την ευθύνη

Οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευθύνη της επίβλεψης των μαθητών όπως και στην επιτήρηση σε διάλειμμα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή , κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης.

Σε επίκαιρη ερώτηση του Ιωάννη Δελή απάντησε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ έθεσε επί τάπητος την ασφάλεια των μετακινήσεων των μαθητών και των σχολικών εκδρομών.

Αναφερόμενος στην υπεύθυνη δήλωση που συμπληρώνουν οι γονείς για την συμμετοχή των παιδιών τους σε εκδρομές, ο βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως «είναι άλλο πράγμα να δηλώνει ο γονέας στην υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπει στο παιδί του να συμμετέχει στην εκδρομή και άλλο πράγμα να αναλαμβάνει την προσωπική ευθύνη της μεταφοράς του παιδιού του, ότι αυτός θα έχει την ευθύνη αν συμβεί κάτι. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα και θέλει μία προσοχή» είπε.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Ζέττα Μακρή διευκρίνισε πως οι υπεύθυνες δηλώσεις που δίνονται από τους γονείς αφορά τη συμμετοχή των μαθητών και δεν απαλλάσσει τους εκπαιδευτικούς από την ευθύνη της επίβλεψης και της ασφάλειας των μαθητών.

«Τυχόν δηλώσεις που δίνονται από τους γονείς ότι επιτρέπουν στα παιδιά να συμμετέχουν στην εκδρομή και με αυτό τον τρόπο καμία ευθύνη δεν υπάρχει στους εκπαιδευτικούς νομική ισχύ δεν έχουν. Οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευθύνη της επίβλεψης, όπως την έχουν κατά τη διάρκεια της σχολικής διαδικασίας, την επίβλεψη της επιτήρησης όταν τα παιδιά είναι σε διάλειμμα, την έχουν πολύ περισσότερο όταν τα παιδιά βρίσκονται σε εκδρομή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επισήμανε πως το υπουργείο Παιδείας «οφείλει να πάρει και πρόσθετα μέτρα τα οποία οφείλουν να τηρούνται ευλαβικά για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να πάει κάτι στραβά. Διότι όλοι συμφωνούμε ότι είναι σημαντικές και απαραίτητες οι σχολικές εκδρομές, καθώς είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, γιατί έχουν και παιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά και κοινωνικοποιούν τους μαθητές».

www.dikaiologitika.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH