Connect with us

Μητσοτάκης: Αυξάνονται τα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ κατά 8%

Ελλαδα

Μητσοτάκης: Αυξάνονται τα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ κατά 8%

Την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ κατά 8% από φέτος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στην εκδήλωση με τίτλο: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική»

Το μέτρο αύξησης των αναπηρικών επιδομάτων κατά 8%  σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αφορά συνολικά περισσότερους από 200.000 δικαιούχους που λαμβάνουν τα σχετικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα σημείωσε ο πρωθυπουργός: «’Εχουμε αποδείξει την φροντίδα για τους πιο ευάλωτους και ξέροντας ότι οι αναπηρικές συντάξεις αυξήθηκαν η αλήθεια είναι ότι δεν τις ακολούθησαν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Γι’ αυτό ως τελευταία συμβολική πράξη της κοινοβουλευτικής περιόδου αποφάσισα άμεση αύξηση κατά 8% στα αναπηρικά επιδόματα».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι μειώθηκε η ανεργία και αυξήθηκε η απασχόληση στους νέους και τις γυναίκες και αντιστράφηκε το brain drain. Η ανάπτυξή μας φάνηκε ότι ήταν κοινωνικά δίκαιη. Οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι είδαν τον κατώτατο μισθό να αυξάνει 3 φορές και να έχει φτάσει τα 780 ευρώ. Οι συνταξιούχοι είδαν μετά από 12 χρόνια μόνιμες αυξήσεις κοντά στο 8% και οι πιο ευάλωτοι είδαν δίπλα τους την πολιτεία σε κάθε δυσκολία από τις πολλές και ξαφνικές που υπήρχαν. Όλα αυτά δεν συνέβησαν εν κενώ. Συνέβησαν ενώ η χώρα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορονοϊού, την υβριδική επίθεση στα σύνορά της και την επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων της.

«Το 2023 η χώρα θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα»

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας φάνηκε από το γεγονός ότι εκδώσαμε πενταετές ομόλογο μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα μέσα στα 4 χρόνια αναφέρθηκε στην ανάπτυξη αλλά και στην πράσινη μετάβαση όπου είμαστε πρωτοπόροι, όπως και στην ψηφιοποίηση του κράτους.

Τόνισε ακόμα ότι οι δεσμεύσεις για μείωση των φόρων έγιναν πράξη όπως και οι εισφορές εργαζόμενων και εργοδοτών.

Χρησιμοποιήσαμε την φορολογία ως κίνητρο για επενδύσεις στην καινοτομία αλλά και για να δώσουν δικαιώματα μετοχών οι start ups στους εργαζόμενούς τους και όλα αυτά τα κάναμε χωρίς να απειληθεί η δημοσιονομική πειθαρχία.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι πολύ μικρότερο του αναμενόμενου. Το 2023 η χώρα είπε ακόμα θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό θα προέλθει από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος και από το 45% που ήταν τα κόκκινα δάνεια το 2019 έχουν πέσει σε μονοψήφιο νούμερο. Μπορεί να καταρρέουν τράπεζες στην Ελβετία αλλά οι δικές μας έχουν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια.

Όλα αυτά, τόνισε αποτελούν ενδείξεις ότι η χώρα μας δεν είναι πρόβλημα αλλά μέρος της λύσης στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο, είπε ακόμα, πλέον ότι η χώρα μας προσελκύει επενδύσεις από επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας έχει πετύχει πρόοδο στην εξέλιξη τους επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

www.aftodioikisi.gr

APXH