Connect with us

Οι πιο παράξενοι και παράλογοι νόμοι στον κόσμο

Κοσμος

Οι πιο παράξενοι και παράλογοι νόμοι στον κόσμο

Κάθε χώρα είναι διαφορετική και οι νόμοι της κάθε χώρας είναι επίσης διαφορετικοί. Μερικές φορές, αυτοί οι νόμοι μοιάζουν πραγματικά γελοίοι και άλλες φορές δείχνουν σημαντικές πολιτιστικές αξίες που μπορεί απλά να είναι διαφορετικές από τις δικές μας …

Εδώ βρήκαμε μερικούς από τους πιο περίεργους και ακραίους νόμους που εφαρμόζουν χώρες ανά τον κόσμο.

Είναι παράνομο να μασάς τσίχλα στη Σιγκαπούρη

Μερικές φορές όλοι υποφέρουμε όταν οι ανόητοι παραβιάζουν τους κανόνες. Αφού οι βάνδαλοι χρησιμοποίησαν τσίχλες για να καταστρέψουν το σύστημα Mass Rapid Transit και το Συμβούλιο Στέγασης και Ανάπτυξης ξόδευε 150.000 $ ετησίως για να καθαρίσει λίτρα τσίχλας, η Σιγκαπούρη απαγόρευσε όλες τις τσίχλες το 1992. Οποιοσδήποτε εισάγει, πουλά ή φτιάχνει τσίχλα στη Σιγκαπούρη μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο ή/και φυλάκιση, με εξαίρεση την τσίχλα νικοτίνης και τις οδοντιατρικές τσίχλες που προσφέρουν θεραπευτική αξία.

Οι καναδικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί πρέπει να παίζουν μόνο Καναδούς καλλιτέχνες

Οι Καναδοί είναι πατριώτες. Τόσο πολύ που όλοι οι καναδικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί υποχρεούνται, βάσει νόμου, να παίζουν Καναδούς καλλιτέχνες στα ερτζιανά τουλάχιστον το 35 τοις εκατό του χρόνου, ειδικά κατά τις ώρες 6 π.μ. και 6 μ.μ., Δευτέρα έως Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ώρα ραδιοφώνου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας, θα ακούσεις περισσότερα από 20 λεπτά καλλιτεχνών όπως οι Nickelback, Alanis Morissette, Celine Dion, Michael Bublé και Justin Bieber και λοιπών Καναδών.

Είναι παράνομο να κάνεις πεζοπορία γυμνός στην Ελβετία

Αφού οι Ελβετοί και οι Γερμανοί ταξιδιώτες αποφάσισαν να κάνουν τη γυμνή πεζοπορία must στην Ελβετία πριν από μια δεκαετία, οι Ελβετοί αξιωματούχοι υπενθύμισαν στους λαούς ότι εξακολουθεί να υπάρχει νόμος για τη δημόσια απρέπεια και μπορεί να σου επιβληθεί πρόστιμο αν πιαστείς στο δάσος τσιτσίδι. Το 2011, ένας Ελβετός έλαβε πρόστιμο άνω των 100 δολαρίων για τη βόλτα του χωρίς ρούχα.

Είναι παράνομο να ταΐζεις περιστέρια στη Βενετία της Ιταλίας

Με χιλιάδες περιστέρια να κατεβαίνουν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, δελεασμένα από τους τουρίστες που μοιράζουν εύκολα φαγητό σε αντάλλαγμα για φωτογραφίες για το Instagram, οι νομοθέτες της Βενετίας κατέστησαν επίσημα παράνομο το τάισμα των ενοχλητικών πτηνών το 2008. Λέγεται ότι ο καθαρισμός από τα πουλιά κόστιζε σε κάθε πολίτη 275 € ετησίως, οπότε τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εάν πιαστείς να ταΐζεις τα περιστέρια, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις πρόστιμα έως και 700 ευρώ. Καλύτερα να τραβήξεις τη Γέφυρα των Στεναγμών …

Μη φοράς το μπλουζάκι Winnie the Pooh στην Πολωνία

Ο Winnie μπορεί να είναι ένα χαριτωμένο αρκούδι…δε φοράει όμως παντελόνια. Εξαιτίας αυτού, η Πολωνία απαγόρευσε το καρτούν Winnie the Pooh γύρω από παιδικές χαρές και σχολεία, βρίσκοντας το χαρακτήρας του Milne λίγο …ριψοκίνδυνο για μικρά παιδιά!

Είναι παράνομο να οδηγείς μια αγελάδα ενώ είσαι μεθυσμένος στη Σκωτία

Τεχνικά, ο πλήρης νόμος του 1872 επιβάλλει στους ανθρώπους να μην είναι μεθυσμένοι όταν είναι υπεύθυνοι για αγελάδα, άλογο, άμαξα ή ατμομηχανή. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, ο ίδιος νόμος ορίζει ότι δεν μπορείς να έχεις ένα γεμάτο πυροβόλο όπλο πάνω σου ενώ είσαι μεθυσμένος.

Είναι παράνομο να φοράς δαντελωτά εσώρουχα στη Ρωσία

Συγγνώμη κυρίες (και κύριοι), αλλά η Ρωσία δεν θέλει να φοράτε τίποτα δαντελωτό κάτω από τα ρούχα σας. Ένας νόμος του 2014 στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν αναφέρει ότι τα εσώρουχα πρέπει να κατασκευάζονται με τουλάχιστον 6 τοις εκατό βαμβάκι. Γιατί; Ισχυρίζονται ότι είναι για την υγεία και την ασφάλεια. Ενώ οι γυναίκες σε όλα τα έθνη διαμαρτυρήθηκαν, ο νόμος ισχύει και δεν μπορείς πλέον να αγοράζεις ρούχα από δαντέλα. Το πώς θα ξέρουν τι έχεις από κάτω είναι ένα άλλο θέμα…

www.e-daily.gr

Continue Reading
You may also like...
APXH