Connect with us

Συναγερμός για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εξαπλώνεται στη Βρετανία

Ελλαδα

Συναγερμός για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εξαπλώνεται στη Βρετανία

Μία νέα υποπαραλλαγή κορονοϊού της Όμικρον, η CH.1.1, κατά κόσμον «Όρθρος», προκαλεί τρόμο στη Βρετανία με το γρήγορο ρυθμό μετάδοσής της.

Η νέα παραλλαγή της Covid-19 ονόματι «Όρθρος» αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο όλων των κρουσμάτων στην Αγγλία, δείχνουν τα νέα δεδομένα. Η υποκατηγορία της παραλλαγής Όμικρον γνωστή ως CH.1.1, είναι πιθανό να πάρει σύντομα τη σκυτάλη από την κυρίαρχο BQ.1, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Τα πρώτα κρούσματα της νέας παραλλαγής εμφανίστηκαν τον Νοέμβριο και πλέον αντιπροσωπεύει το 23,1% όλων των περιπτώσεων στην Αγγλία (έως την 1η Ιανουαρίου) δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της UKHSA – αν και η αλληλουχία υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να φτάσει έως και το 100% σε ορισμένες περιοχές .

Στην αρχή του μήνα, ο Independent Sage ανέφερε ότι η CH.1.1 αντιπροσώπευε μόνο ένα μικρό αριθμό περιπτώσεων ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου, ήταν υπεύθυνη για λίγο περισσότερο από το 1% των μολύνσεων.

Ο «Όρθρος» αντιπροσωπεύει τώρα σχεδόν το 100% των γονιδιωματικών δοκιμών σε δήμους όπως το Woking, το Bradford, η Oxford, το Reading και το Seven Oaks.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην ελληνική μυθολογία, με το όνομα Όρθρος ή Όρθος (σπανιότερα και Όρφος) είναι γνωστός ένας σκύλος με δύο κεφάλια, γέννημα του Τυφώνα και της Έχιδνας (Θεογονία 306 κ.ε.), ο οποίος βοηθούσε τον Ευρυτίωνα στη φύλαξη και τη βόσκηση των κοπαδιών του Γηρυόνη, του (επίσης τερατόμορφου) γίγαντα που ζούσε στη νήσο Ερύθεια, στη Δύση, στα πέρατα του Ωκεανού.

www.dikaiologitika.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH