Connect with us

«Ραβασάκι» της ΕΛΑΣ στα σχολεία: Σε ρόλο επόπτη οι εκπαιδευτές για φαινόμενα μπούλινγκ

Ελλαδα

«Ραβασάκι» της ΕΛΑΣ στα σχολεία: Σε ρόλο επόπτη οι εκπαιδευτές για φαινόμενα μπούλινγκ

Έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα σχολεία από την ΕΛΑΣ «υπενθυμίζει» στους εκπαιδευτικούς ποια είναι τα καθήκοντά τους και πως υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και ποινικής δίωξης τους σε περιστατικά σχολικής βία

Έγγραφο απέστειλε η ΕΛΑΣ – Τμήμα Κορίνθου προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας η οποία χτες το διαβίβασε σε όλους τους εκπαιδευτικούς μέσω των σχολείων.

Στο Έγγραφο, μεταξύ άλλων, η αστυνομία «υπενθυμίζει» στους εκπαιδευτικούς τα καθήκοντα τους ως προς τις εφημερίες και τα εγκλήματα που τελούνται με παράλειψη, απειλώντας τους με ποινικές διώξεις για τη σχολική βία, καθώς επισημαίνει πως για τέτοια περιστατικά «προκύπτει ανεπιφύλακτα το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και να επιβληθούν από αρμόδιο δικαστήριο ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε βάρος εκπαιδευτικών».

Όπως σημειώνει το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Ανδρέας Παπαδαντωνάκης (ΠΕΚ) «η αστυνομία αναγορεύεται σε επόπτη της λειτουργίας των διοικητικών αρχών της εκπαίδευσης, τις υπερβαίνει και τις υποκαθιστά. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είναι απολύτως συμβατή με την πολιτική που ασκείται από το Υπουργείο Παιδείας για τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία.

Μιας πολιτικής που δεν στοχεύει στην αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών και στην αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά στην μετακύλιση των ευθυνών της ηγεσίας του Υπουργείου στις πλάτες των εκπαιδευτικών.»
www.dikaiologitika.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH