Connect with us

Αναδρομική επιδότηση στο ρεύμα για αγροτική χρήση, στο ΦΕΚ οι όροι και τα ποσά

Ελλαδα

Αναδρομική επιδότηση στο ρεύμα για αγροτική χρήση, στο ΦΕΚ οι όροι και τα ποσά

Τα ποσά της ενίσχυσης υπολογίζονται σε ευρώ ανά μεγαβατώρα και διαφέρουν από μήνα σε μήνα της επιλέξιμης προς ενίσχυση περιόδου. Για λογιαριασμούς οι οποίοι δεν έχουν εκδοθεί ακόμα και εμπίπτουν στην επιλέξιμη περίοδο, τότε θα γίνει συμψηφισμός, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις, σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι προμηθευτές ενέργειας θα εκδόσουν πιστωτικούς λογαριασμούς. Καταληκτική ημερομηνία χορήγησης της ενίσχυσης είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2023.

Τα ποσά ενίσχυσης για τους καταναλωτές ρεύματος για αγροτική χρήση βάσει του ΦΕΚ είναι τα εξής:

  • Φεβρουάριος 2022: 83 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Μάρτιος 2022: 69 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • Απρίλιος 2022: 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • Μάιος 2022: 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • Ιούνιος 2022: 50 ευρώ  ανά μεγαβατώρα
  • Ιούλιος 2022: 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • Αύγουστος 2022: 87 ευρώ  ανά μεγαβατώρα
  • Σεπτέμβριος 2022: 297 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • Οκτώβριος 2022: 206 ευρώ  ανά μεγαβατώρα
  • Νοέμβριος 2022: 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Διαδικασία απόδοσης της επιδότησης στους δικαιούχους

  1. Ο Προμηθευτής, πριν την έκδοση λογαριασμού στον οποίο περιλαμβάνεται επιδότηση δυνάμει της παρούσας, ενημερώνει με κάθε πρόσφορο μέσο, ενδεικτικά με ηλεκτρονικό μήνυμα, τους εν δυνάμει δικαιούχους σχετικά με την δυνατότητα επιδότησης της ηλεκτρικής τους κατανάλωσης βάσει του άρθρου 3, το ύψος αυτής, καθώς και σχετικά με την υποχρέωση εκ μέρους τους να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, προκειμένου να τους χορηγηθεί η ανωτέρω επιδότηση. 
  1. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να τους χορηγηθεί η επιδότηση του άρθρου 3, υποβάλλουν στον Προμηθευτή τους υπεύθυνη δήλωση, με βάση τη διαδικασία που ορίζει ο κάθε Προμηθευτής, κατά το πρότυπο του Παραρτήματος Ι, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας. 
  1. Με την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης από τους δικαιούχους, ο Προμηθευτής ελέγχει την πληρότητά της, σύμφωνα με το Παράρτημα Ι της παρούσας, καθώς και το ποσό που δύνανται να λάβουν οι δικαιούχοι, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 3 και 6 της παρούσας και χορηγεί την επιδότηση του άρθρου 3. 
  1. Για περίοδο κατανάλωσης που εμπίπτει στην περίοδο εφαρμογής του μέτρου και για την οποία έχει ήδη εκδοθεί λογαριασμός, η επιδότηση εφαρμόζεται σε λογαριασμό κατανάλωσης, ο οποίος εκδίδεται εντός μηνός από την έναρξη ισχύος της παρούσας, σύμφωνα με την διαδικασία, που περιγράφεται στις παρ. 1, 2 και 3. 
  1. Η χορήγηση της επιδότησης στους δικαιούχους γίνεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή, ο οποίος τον εκπροσωπούσε κατά την περίοδο εφαρμογής του παρόντος μέτρου. Για το σκοπό αυτό, ο Προμηθευτής καταχωρεί στο λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος του δικαιούχου σχετική πιστωτική εγγραφή, με την ένδειξη «Κρατική Επιδότηση-Ειδικές Κατηγορίες Καταναλωτών». 
  1. Η επιδότηση του άρθρου 3 δεν χορηγείται, αν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία των παρ. 1, 2 και 3.

www.agronews.gr

APXH