Connect with us

Κιβωτός του Κόσμου: Τέλος χρόνου για τον πατέρα Αντώνιο

Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: Τέλος χρόνου για τον πατέρα Αντώνιο

Όλες οι πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος και τι σκοπεύει να κάνει

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την Κιβωτό του Κόσμου με τις εισαγγελικές αρχές να επιχειρούν να βγάλουν άκρη με τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, με τον πατέρα Αντώνιο να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Χθες το πρωί, η Εισαγγελία Ανηλίκων, με ειδική διάταξη απαγόρευσε τόσο στον ίδιο όσο και σε πρώην στελέχη που απολύθηκαν, να προσεγγίζουν τις Δομές της Κιβωτού ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Οργάνωση, ως ένα μέτρο προστασίας των παιδιών.

Η εντολή έδινε προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο 24 ώρες μέχρι να εγκαταλείψει την Κιβωτό. Πληροφορίες ήθελαν τον πατέρα να βρίσκεται στη Δομή της οδού Σαρπηδώνος στον Κολωνό, στον τελευταίο όροφο της οποίας έχει μια από τις κατοικίες του, μέχρι αργά τη νύχτα.

Πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος και τι σκοπεύει να κάνει – Οι πληροφορίες

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχει ήδη απομακρυνθεί από το κτίριο καθώς, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, έφυγε χθες το πρωί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εισαγγελική διάταξη, που του απαγορεύει, επί τρίμηνο, ακόμη και να πλησιάζει στις δομές της Κιβωτού, ο πατέρας Αντώνιος επικοινώνησε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και δήλωσε παρών.

Μάλιστα, οι συνήγοροί του φέρεται να επισκέφτηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνο, και δήλωσαν τη νέα διεύθυνση του πατρός Αντωνίου, καθώς επίσης ότι βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο πάτερ Αντώνιος διαμένει σε σπίτι στην Πετρούπολη που ή του παραχωρήθηκε ή το ενοικίασε.

Επισήμως πάντως, δεν υπάρχει ενημέρωση για το πού βρίσκεται.

Τα επόμενα βήματα του πατέρα Αντωνίου

Κύκλοι από το στενό του περιβάλλον αναφέρουν πως ο πατέρας Αντώνιος δεν επρόκειτο να φέρει αντίρρηση στις οδηγίες των Αρχών και θα αποχωρήσει όπως του ζητείται.

Σε περίπτωση που δεν το κάνει, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού» και μπορεί να επέμβει μονάχα εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται μέσα στην εκάστοτε δομή.

Ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται πως προετοιμάζει τα επόμενα βήματα του στο δρόμο προς το γραφείο των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Για σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρικτές του ετοιμάζουν κινητοποίηση έξω από τη δομή στο Κολωνό με κεντρικό σύνθημα ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι αθώος και ψευδείς οι καταγγελίες.

Ποιοι άλλοι απαγορεύεται να βρίσκονται στην Κιβωτό

Η εισαγγελική απαγόρευση καλύπτει και τα τρία από τα πέντε, πρώην στελέχη της Κιβωτού τα οποία απολύθηκαν με απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Πρόκειται, για τον Ιρακινό, πρώην, γενικό διευθυντή της Κιβωτού, που προκαλούσε με τη χλιδάτη ζωή του, τον 35χρονο Πασχάλη, δεξί χέρι του Πατέρα Αντωνίου και πρόσωπο που καταγγέλλουν αρκετοί τρόφιμοι για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις, καθώς και για τη σύζυγό του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή επιτρέπεται να βρίσκεται στις δομές, ακόμα και στο διαμέρισμα που υπάρχει μέσα στο κτήριο του Κολωνού, όπου βρέθηκαν χρυσές λίρες, 345.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Η Κιβωτός του μαύρου χρήματος

Η πρεσβυτέρα, που ως πρόεδρος της «Κιβωτού» διαχειριζόταν εκατομμύρια από δωρεές, δήλωνε ως επάγγελμα «οικιακά».

Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, του πακτωλού των χρημάτων που διαχειρίζονταν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, ότι σε τράπεζα βρέθηκαν 5.900.000 σε λογαριασμό της ΜΚΟ.

Εξάλλου, μέσα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού, όπου έμεναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, βρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, που προέρχονται από δωρεές πολιτών στην «Κιβωτό», καθώς επίσης και 270 χρυσές λίρες Αγγλίας, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, την προέλευση των οποίων θα κληθούν να εξηγήσουν οι πρώην υπεύθυνοι της οργάνωσης.

Τα επόμενα βήματα των ερευνών

Εν τω μεταξύ, συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων, που χειρίζονται την υπόθεση της «Κιβωτού», έδωσε την Πέμπτη ο 19χρονος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο νεαρός έχει δηλώσει πως πιστεύει ότι και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα μελών της ΜΚΟ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τον περασμένο Αύγουστο μίλησε τηλεφωνικά με μια κυρία που είναι στο Βόλο, που του είπε ότι το στέλεχος της Κιβωτού κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί που τώρα είναι στην Α’ Γυμνασίου.

Υπό άκρα μυστικότητα, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μετέβη στη δομή του Βόλου και πήρε κατάθεση από τον μαθητή αυτό. Στόχος των Αρχών είναι να «ξεκλειδώσουν» το παιδί αυτό, που κατά πληροφορίες δεν επιβεβαίωσε τη σεξουαλική κακοποίηση, και να αποκαλύψουν την αλήθεια -όποια και αν είναι αυτή.

Κατάθεση στους Εισαγγελείς Ανηλίκων έδωσε και πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού που βρισκόταν στην Ολλανδία, ο οποίος μίλησε για τη σωματική του κακοποίηση από στελέχη του ιδρύματος. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται και οι υπέρογκες δωρεές και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έχουν εντοπιστεί από την οικονομική αστυνομία σε τραπεζικούς λογαριασμούς και στη δομή του Κολωνού.

www.in.gr

APXH