Connect with us

Μητσοτάκης: Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα του Documento – Ντροπή και αίσχος

Ελλαδα

Μητσοτάκης: Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα του Documento – Ντροπή και αίσχος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στον ANT1 για όλα τα «καυτά» ζητήματα της περιόδου από τις υποκλοπές μέχρι την ημερομηνία των εκλογών.

O πρωθυπουργός παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και αναφέρεται σε όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας.

Πρόκειται για ένα απίστευτο ψέμα, είπε ο πρωθυπουργός για το δημοσίευμα του Documento σχετικά με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη και όποιον τον κατευθύνει για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, για το οποίο μίλησε με σκληρά λόγια.

«Χωρίς κανένα στοιχείο»

«Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά; Να καταγράφεται αυτό χωρίς κανένα στοιχείο», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Καμία απόδειξη δεν υπάρχει γι’ αυτά τα οποία γράφονται. Ντροπή και αίσχος να λέει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον ΥΠΕΞ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ζητάω από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας. Δική του στρατηγική είναι να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη. Και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός που το 2016 εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη για τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα.

Δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο. Να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι παρακολουθεί υπουργούς του», επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Υπάρχει κέντρο που χειρίζεται το Predator

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει κέντρο που χειρίζεται το Predator. Eίναι άλλο πράγμα να κατηγορείται ο πρωθυπουργός. Δεν γνωρίζω (σ.σ. ποιος βρίσκεται από πίσω). Θα το ξεδιαλύνουμε. Θα ψηφίσουμε διάταξη για την απαγόρευση.

Προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού σε παρακολούθηση μελών της κυβέρνησής του δεν νοείται στη δημοκρατία. Εδώ και επτά χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά επειδή έχω αναλάβει να πάω τη χώρα σε δρόμο ενός εκσυγχρονισμού», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Προκαλώ τον Τσίπρα να κάνει πρόταση δυσπιστίας»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Προκαλώ τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να πάει η χώρα σε εκλογές το 2023 σε συνθήκες σταθερότητας. «Δεν πρόκειται να συρθώ σε εξελίξεις», είπε ο πρωθυπουργός, «από επαγγελματίες εκβιαστές».

Για την υπόθεση Πάτση

«Η επιλογή του κ. Πάτση ήταν προβληματική», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός. Την επόμενη φορά θα μπουν αυστηρότερα κριτήρια, σημείωσε ο πρωθυπουργός σε σχέση με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Για την ακρίβεια

Για την ακρίβεια ευθύνεται ο πόλεμος είπε ο πρωθυπουργός. «Δεν υπάρχει ακρίβεια Μητσοτάκη, υπάρχει ακρίβεια Πούτιν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Δεν εξετάζουμε οριζόντια μείωση ΦΠΑ, υπογράμμισε. «Θα επιμείνουμε σε ένα πλαίσιο που στηρίζει το διαθέσιμο εισόδημα», πρόσθεσε.

Για τις συντάξεις

Αυξήσεις στις συντάξεις άνω του 7% θα έχουμε στις αρχές του 2023, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη φορολογία και τους ανέργους

«Καμιά ευρωπαϊκή χώρα πλην της Ελλάδας δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να φορολογήσει υπερκέρδη», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Θα δούμε τι μπορεί να γίνει με το πετρέλαιο κίνησης», πρόσθεσε.

«Κάθε άνεργος ο οποίος βρίσκει δουλειά, κάθε θέση εργασίας η οποία δημιουργείται, κάθε συμπολίτης μας ο οποίος βγαίνει από το φαύλο κύκλο της ανεργίας έχει καλύτερες δυνατότητες να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για τα ελληνοτουρκικά

«Έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας με απόλυτα στιβαρότητα και σαφήνεια σε όλα τα διεθνή fora και ο ίδιος είχα την ευκαιρία να τα πω στον κ. Ερντογάν όταν βρεθήκαμε στην Πράγα. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια εσωτερική διάσταση της τουρκικής απειλής. Έχει να κάνει με τις τουρκικές εκλογές, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουρκική οικονομία, την ανάγκη του κ. Ερντογάν να αλλάξει την ατζέντα. Υπάρχει, όμως, και ένας τουρκικός αναθεωρητισμός ο οποίος θα απαντηθεί από την χώρα μας, απαντιέται ήδη, με απόλυτη αυστηρότητα και συνέπεια…», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη Λιβύη

«Μιας και με ρωτήσατε για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, εκτός από την καταγγελία του σε όλα τα διεθνή fora -και δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να αναγνωρίζει το παράνομο αυτό «μνημόνιο», πέραν ενός τμήματος της λιβυκής κυβέρνησης- εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στη Λιβύη συνολικά, για να μπορέσουμε επιτέλους να οριοθετήσουμε θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη.
Διότι Ελλάδα και Λιβύη έχουν ακτές οι οποίες βρίσκονται απέναντι η μία από τις άλλες», είπε ο πρωθυπουργός.

«Είναι ο φυσικός μας συνομιλητής η Λιβύη. Και θα μπορούσαμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε από κοινού υδρογονάνθρακες οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Ελλάδος και Λιβύης», πρόσθεσε.

Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε για το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων». «Κατ’ αρχάς, η πληροφορία αυτή είναι ακριβής», είπε ο πρωθυπουργός για το δημοσίευμα.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στη κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες», σημείωσε.

Για τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

«Κάνουμε ακριβώς αυτό το οποίο κάνουν σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας αφορά. Μας αφορά διότι ουσιαστικά είναι ο πόλεμος ενός αμυνόμενου απέναντι σε μία δεσποτική αυτοκρατορία η οποία θέλει με τη δύναμη των όπλων να ξαναχαράξει τα σύνορα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καταλαβαίνετε ότι οι ομοιότητες με τη δική μας περιοχή είναι πολλές και αν θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους οι οποίοι φαντασιώνονται αυτοκρατορίες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν, και ταυτόχρονα μέσα από αυτή τη φαντασίωση να θέλουν να αμφισβητούν κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα, οφείλουμε να τασσόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας», σημείωσε.

Για την απλή αναλογική και τις εκλογικές συνεργασίες

«Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η απλή αναλογική είναι μια εξαίρεση στην ιστορία των εκλογικών συστημάτων της χώρας, ο κ. Τσίπρας την ψήφισε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, αποτελεί μια βόμβα αστάθειας σήμερα στα θεμέλια της χώρας και ο λόγος για τον οποίον -όπως φαίνεται- θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές είναι ακριβώς διότι μεσολαβεί αυτή η κάλπη της απλής αναλογικής», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα εν πολλοίς θα μας υποδείξει τις όποιες δυνατότητες συνεργασίας. Αλλά θα επαναλάβω ότι για εμένα η κάλπη η οποία θα καθορίσει τους κυβερνητικούς σχηματισμούς που θα κυβερνήσουν τη χώρα την επόμενη τετραετία, αν θα είμαστε μόνοι μας δηλαδή -εφόσον κερδίσουμε τις εκλογές- ή αν θα χρειαστεί να συμμαχήσουμε με άλλο κόμμα, θα είναι οι δεύτερες κάλπες, κ. Χατζηνικολάου, και όχι οι πρώτες. Διότι οι πρώτες, πολύ απλά, γίνονται με ένα εκλογικό σύστημα το οποίο από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη σχέση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

«Ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει πολλά, μπορεί και όχι. Αλλά, τελικά, το εκλογικό σώμα θα είναι αυτό το οποίο θα επιλέξει. Όμως, το βασικό δίλημμα των εκλογών παραμένει αν η χώρα θα συνεχίσει, σε αυτά τα ταραγμένα νερά τα οποία διανύουμε, όχι απλά στο δρόμο της σταθερότητας αλλά της προόδου», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δείτε τη συνέντευξη

www.tovima.gr

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH