Connect with us

Δυσεύρετα σε λίγο καιρό το κεφαλοτύρι και η γραβιέρα λόγω των ελλείψεων στο γάλα

Ελλαδα

Δυσεύρετα σε λίγο καιρό το κεφαλοτύρι και η γραβιέρα λόγω των ελλείψεων στο γάλα

«Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προσπαθούν να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις, αλλά αυτό δεν είναι πλέον δυνατό», τόνισε ο ο πρόεδρος της εταιρείας Logistics Κρήτης Νεκτάριος Κανακαράκης.

Με μελανά χρωμάτα περιέγραψε την κατάσταση στην αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών – προαναγγέλοντας νέο κύμα ανατιμήσεων – ο Νεκτάριος Κανακαράκης, ο οποίος προανήγγειλε αυξήσεις ακόμη και σε τοπικά προϊόντα, όπως η γραβιέρα, το κεφαλοτύρι και το παξιμάδι της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της εταιρείας Logistics Κρήτης ανέφερε πως τα δύο κρητικά τυριά θα είναι δυσεύρετο προϊόν εξαιτίας της έλλειψης γάλακτος, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των τιμών τους, από τα 7-8 ευρώ στα 14 – 15 ευρώ το κιλό.

Αυξήσεις κατά 10% – 14% αναμένονται και στο παξιμάδι, 7% στα κρητικά κρασιά και στο αλκοόλ γενικότερα, 6% – 8% στα οπωροκηπευτικά, 4% στα αλλαντικά, 6% – 7% στα απορρυπαντικά και στα είδη καθαρισμού, 7% στα κρουασάν και 10% στα λευκά είδη.

Αυξήσεις, όμως, προέβλεψε και στα καύσιμα – λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης, που για πρώτη φορά, όπως τόνισε, ξεπέρασε εκείνη της βενζίνης.

Δεδομένου ότι το πετρέλαιο κίνησης κινεί τις μεταφορές και το εμπόριο, αναμένεται να έχουμε, όπως εκτίμησε, νέο «τσουνάμι» ανατιμήσεων το επόμενο διάστημα.

www.dikaiologitika.gr

Continue Reading
You may also like...
APXH