Connect with us

Γεγονός η υποχρέωση των ανεμβολίαστων εργαζόμενων για rapid test

Ελλαδα

Γεγονός η υποχρέωση των ανεμβολίαστων εργαζόμενων για rapid test

Σύμφωνα με διάταξη δίνεται παράταση στα μέτρα κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανουμένου και του υποχρεωτικού πιστοποιητικού εμβολιασμού για εργαζόμενους μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Η ρύθμιση αυτή υποχρεωνεί δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να τσεκάρει εάν οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.

Έτσι παρατείνεται η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως το τέλος του χρόνου και συγκεκριμένα έως τις 31/12/2022. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του έτους, να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Με λίγα λόγια, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Dnews που ήθελε την παράταση του μέτρου υποχρέωσης των ανεμβολίαστων εργαζόμενων να προσέρχονται στη δουλειά τους με αρνητικό rapid test. Σκοπός του νομοσχεδίου είναι: α) η ενίσχυση της θεσμικής εκπροσώπησης των τεχνολόγων ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας και η βελτίωση των όρων άσκησης του επαγγέλματος των τεχνολόγων ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας, με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς όφελος των χρηστών υπηρεσιών υγείας και την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας, μέσω της σύστασης του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας Ελλάδας» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), και β) η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και η προστασία της δημόσιας υγείας.

www.dikaiologitika.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH