Connect with us

Ηλεκτρικό ρεύμα: «Ταβάνι» τα 5 ευρώ στα μηνιαία πάγια των λογαριασμών

Ελλαδα

Ηλεκτρικό ρεύμα: «Ταβάνι» τα 5 ευρώ στα μηνιαία πάγια των λογαριασμών

«Κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερπολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων…», τόνισε ο ΥΠΕΝ

Στη θέσπιση ανώτατου πλαφόν τα 5 ευρώ στις μηνιαίες πάγιες χρεώσεις των προμηθευτών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, προχωρά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Το συγκεκριμένο πλαφόν δεν θεσπίζεται με τροπολογία, αλλά με νομοτεχνική βελτίωση, η οποία κατατέθηκε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή και θα ψηφιστεί τις πρώτες πρωινές ώρες, μαζί με το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο. «Ορίσαμε ότι οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τελικά, ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερπολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Τις πάγιες χρεώσεις. Γι αυτό και σήμερα, φέρνουμε μια τροποποίηση και επιβάλλουμε στους προμηθευτές, ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο ΥΠΕΝ.

«Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ. Έτσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ -κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση, που αυτό δεν είναι σωστό- και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε» πρόσθεσε ο Κώστας Σκρέκας, ενημερώνοντας την ολομέλεια πως σήμερα κατατίθεται η νομοθετική παρέμβαση.

Η οποία, με την ευκαιρία, αναφέρει τα εξής: «Στην παρ. 4 του εσωτερικού άρθρου 138 του ν. 4951/2022 (Α’ 129), της παρ. 3 του άρθρου 112 του σχεδίου νόμου, προστίθεται περ. (ζ) ως εξής: “(ζ) Για την περίοδο της παρ. 1 το ύψος των παγίων χρεώσεων που επιβάλλονται ανά κατηγορία πελάτη, ανεξαρτήτως του όγκου της κατανάλωσης, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των πέντε (5) ευρώ μηνιαίως“».

Continue Reading
You may also like...
APXH