Connect with us

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: «Φακελώνονται» στο ΕΡΓΑΝΗ, τα πρόστιμα για τα rapid test και ποιοι «γλιτώνουν»

Ελλαδα

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: «Φακελώνονται» στο ΕΡΓΑΝΗ, τα πρόστιμα για τα rapid test και ποιοι «γλιτώνουν»

Μέχρι την επόμενη Τρίτη 26 Οκτωβρίου θα πρέπει οι εργοδότες που απασχολούν ανεμβολίαστους ή μη νοσήσαντες εργαζόμενους να υποβάλλουν τη πρώτη σχετική υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ σύμφωνα με πληροφορίες του DNews.

Οι εργοδότες καλούνται να υποβάλλουν μια δήλωση κάθε εβδομάδα από Τρίτη έως Παρασκευή για την εβδομάδα που προηγήθηκε.

Στην υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνονται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, πόσα διαγνωστικά τεστ έγιναν μέσα στην εβδομάδα και αν υπάρχει νόμιμη δικαιολογία για την μη διενέργεια των τεστ από τους εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που για λόγους υγείας δεν μπορούν να εμβολιαστούν μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test σε δημόσιες δομές.

Ειδικότερα οι εργοδότες που απασχολούν ανεμβολίαστους ή μη νοσήσαντες εργαζόμενους θα πρέπει να προβαίνουν σε έλεγχο και οριστικοποίηση του ιστορικού που θα δημιουργείται στο ΠΣ Εργάνη από την ανωτέρω υποχρέωση μέσω της διασύνδεσης του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ με την ΗΔΙΚΑ, υποβάλλοντας ταυτόχρονα σχετική υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορoνοϊό COVID-19» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. www.dikaiologitika.gr

APXH