Connect with us

Ανατροπή με τον ανασχηματισμό – Ο Αποστολάκης δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας!

Ελλαδα

Ανατροπή με τον ανασχηματισμό – Ο Αποστολάκης δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας!

Ανατροπή με την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη. Ο Ευάγγελος Αποστολάκηςδήλωσε στο ΟPEN ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Open, o Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και ο λόγος είναι ότι δεν τηρείται ο βασικός όρος που είχε θέσει, να υπάρχει δηλαδή διακομματική συναίνεση.

Ο κ. Αποστολάκης έκανε δήλωσε και στην ιστοσελίδα ieidiseis. «Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο κ. Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη», ανέφερε.

Η επικοινωνία Τσίπρα-Αποστολάκη και η οργή ΣΥΡΙΖΑ

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο για την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Πολιτικής Προστασίας, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πριν από μια εβδομάδα, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει ότι έχει δεχθεί πρόταση από την κυβέρνησηγια να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν αποτελεί συναίνεση, αλλά εξαγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, για την επιλογή Αποστολάκη προηγήθηκε επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μεταξύ στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, του κ. Δημητριάδη και του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Τσίπρα, του κ. Καλογήρου. Σε αυτή την επικοινωνία δεν ζητήθηκε συναίνεση, καθώς ο κ. Αποστολάκης είχε ήδη συμφωνήσει να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αλλά υπήρξε μόνο “θεσμική ενημέρωση” σχετικά με την απόφαση του Πρωθυπουργού και την αποδοχή της, όπως αναφέρεται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, αναφέροντας: «Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία». «O κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς», υπογραμμίζουν πηγές της Κουμουνδούρου.

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τον Αποστολάκη

“Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του. Πανηγύριζε για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας και έδιωξε τον κ. Κικίλια για να βάλει έναν ακροδεξιό. Πανηγύριζε γιατί «ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε» και έδιωξε τους αρμόδιους υπουργούς” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

“Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης.

Όποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους” σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολάκης: Τι λέει το Μαξίμου για την επιλογή του

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι “ο Πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019”.

“Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019 και εν συνεχεία υπουργός Εθνικής Άμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου, με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης” σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Continue Reading
You may also like...
APXH