Connect with us

Έντρομοι στους δρόμους οι Λαρισαίοι μετά τον σεισμό! Τρείς τραυματίες και υλικές ζημιές

Ελλαδα

Έντρομοι στους δρόμους οι Λαρισαίοι μετά τον σεισμό! Τρείς τραυματίες και υλικές ζημιές

Φόβος για τους ισχυρούς μετασεισμούς – «Ποτέ μου δεν έχω βιώσει τόσο δυνατό σεισμό στην περιοχή μας» λέει ο Περιφερειάρχης

Ταρακουνήθηκανγια τα καλά οι πολίτες της Λάρισαςμετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα.

Η σεισμική δόνησηπου έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδαςλίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, είχε επίκεντρο16 χιλιόμετρανότια από την Ελασσόνακαι εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή τρεις ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν προκάλεσαν ανησυχία στουςκατοίκους οι οποίοι παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους. 

Απεγκλωβίστηκε τετραπληγικός στο Μεσοχώρι – Κατέρρευσε εκκλησία

Όπως έγινε γνωστό, μια γυναίκα στο Μεσοχώριπρόλαβε να βγει από το σπίτι της τελευταία στιγμή,ενώ οτετραπληγικός σύζυγός της δεν κατάφερε να απομακρυνθείέγκαιρα και παρέμεινε εγκλωβισμένος στο σπίτι μέχρι να φτάσουν διασώστες. Στο ίδιο χωριό κατέρρευσε ηεκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Έπεσε τοίχος σε σχολείο στα Δαμάσι – Τρεις τραυματίες

Στο κέντρο της πόλης έχουν καταρρεύσει σοβάδες,ενώ από τύχη δεν τραμαστίστηκε κάποιος μαθητής στο Δαμάσι, μετά από πτώση μεσοτοιχίας στο σχολείο τους. Στο ίδιο χωριό, ελαφρά τραυματισμένοι τρεις κάτοικοι, έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ζημιές έχουν σημειωθεί σε παλιά σπίτια στην περιοχή της Ελασσόναςκαι συγκεκριμένα στα χωριά που βρίσκονται Νότια του Δήμου Τυρνάβου. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικήςκαι ένα ελικόπτερο που μετέχει στις έρευνες. Επιπλέον, έχει δοθεί εντολή να κλείσουν προσωρινά όλα τα σχολείαπροκειμένου να ελεγχθούν αν είναι ασφαλείςοι σχολικές εγκαταστάσεις.

Κώστας Αγοραστός: «Τρέμω στη σκέψη μήπως έγινε κάτι στα νοσοκομεία μας»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστόςπεριέγραψε τον τρόμο των κατοίκων: «Το κτίριο της Περιφέρειας κυριολεκτικά χόρευε για αρκετά δευτερόλεπτα. Ο σεισμός ήταν πολύ μεγάλης έντασης και κράτησε για αρκετή ώρα. Ποτέ μου δεν έχω βιώσει τόσο δυνατό σεισμό στην περιοχή μας»δήλωσε στο ethnos.gr.

«Όλος ο κόσμος βγήκε αμέσως έξω από τα σπίτια του.Άμεσα άδειασαν από εργαζόμενους και πολίτες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία.Τρέμω στη σκέψη μήπως έγινε κάτι στα νοσοκομεία μας, τα οποία είναι γεμάτα από ασθενείς»πρόσθεσε.

Δήμαρχος Ελασσόνας: «Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει»

Από πλευράς του ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας τόνισε ότι κάτοικοι και μαθητές έχουν πανικοβληθεί και παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους: «Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση. Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία.Ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα.Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις»δήλωσε.  για την κατάσταση στην περιοχή της Ελασσόνας, ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας.

Προβλήματα στις επικοινωνίες

Προβλήματαστις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύωνμε την επικοινωνία να είναι δύσκολη.

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Ελασσόνα: «Να μείνει έξω ο κόσμος» συνιστούν οι σεισμολόγοι, προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

Φωτό- Βίντεο: larissanet.gr, onlarissa.gr

Continue Reading
You may also like...
APXH