Connect with us

Χριστούγεννα με lockdown: Πώς γιορτάζουμε και πώς μετακινούμαστε – Αναλυτικά τι ισχύει

Ελλαδα

Χριστούγεννα με lockdown: Πώς γιορτάζουμε και πώς μετακινούμαστε – Αναλυτικά τι ισχύει

Διαφορετικά είναι τα φετινά Χριστούγεννα. Συγκεντρώσεις με 9 άτομα, διπλό SMS και κυκλοφορία ως τις 22:00. Πώς θα μετακινηθούμε σε άλλα σπίτια. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛΑΣ και τα πρόστιμα.

Πρωτόγνωρες είναι οι φετινές γιορτές, καθώς μάς βρίσκουν εν μέσωlockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που εξαπλώνεται στη χώρα μας και ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι εορτασμοί για ταΧριστούγενναδεν θυμίζουν σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές, αφού θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυστηρών περιορισμών που επιβάλλουν συγκεντρώσεις σε στενό κύκλο έως 9 ατόμων και μετακινήσεις μέχρι τις 22:00 το βράδυ, που ξεκινά η απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι ειδικοί έχουν τονίσει πως ιδανικό είναι να βρεθούμε μόνο με την οικογένειά μας, αλλιώς με μία οικογένεια ακόμη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να υπογραμμίζει τις προηγούμενες μέρες: “Θα ήταν καλό στις συγκεντρώσεις που θα κάνουμε στα σπίτια να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως”.

Επίσης, ο κ. Πέτσας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συναντηθούν κατά τις μεσημεριανές ώρες για τα τραπέζια τους παρά το βράδυ, ενώ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως αν τα μέτρα δεν τηρηθούν τα Χριστούγεννα τότε την Πρωτοχρονιά θα είναι πιο αυστηρά.

www.news247.gr/

Continue Reading
You may also like...
APXH