Connect with us

Εξοικονομώ: Μηνυτήρια αναφορά για παράνομο λογισμικό & ενεργοποίηση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ελλαδα

Εξοικονομώ: Μηνυτήρια αναφορά για παράνομο λογισμικό & ενεργοποίηση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς – καταγγελίας με σκοπό την ενεργοποίησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφορικά με το ενδεχόμενο χρήσης παράνομου λογισμικού κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», πραγματοποιήθηκε από τον μηχανικό κ. Μιχαήλ Φιλιππίδη στην Κρήτη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Φιλιππίδης, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον ενημέρωσε πως για να διερευνήσει το ενδεχόμενο απάτης για τη χρήση παράνομου λογισμικού το οποίο παρεμβαίνει στη βάση του πληροφοριακού συστήματος του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα έπρεπε πρώτα να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά, πράγμα που στη συνέχεια έκανε ο εν λόγω μηχανικός, συμπληρώνοντας πως επιθυμεί την ποινική δίωξη των υπευθύνων. Πλέον, μετά την κατάθεση της αναφοράς, ο δρόμος για τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άνοιξε και επίσημα, οπότε και αναμένονται εξελίξεις.

Διαβάστε παρακάτω το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς – καταγγελίας του μηχανικού:

ΡΕΘΥΜΝΟ 22/12/2020

ΘΕΜΑ: “ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2020 ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜιΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ”

Ονομάζομαι Φιλιππίδης Μιχαήλ του Αθανασίου και είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Μ. ΤΕΕ ΤΕ 11.654, με άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή Τάξης Α΄1.605, Ενεργειακού Ελεγκτή Τάξης Γ¨ 626, Ελεγκτή Δόμησης Τάξης Γ΄2.979 και Επικεφαλής Επιθεωρητής Ελέγχου Διαχείρισης Συστημάτων Ενέργειας για κτήρια και Βιομηχανία ISO50.001/2018. Επίσης συμμετέχω ως σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή ομάδα QUALITEE οποία συντάσσει προτάσεις για την έκδοση Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την ποιότητα των Ενεργειακών Υπηρεσιών στην Ε.Ε.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την εξέλιξη του προγράμματος του ΥΠΕΝ/ΥΠΕΚΑ “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2020”.

Μου προξένησε μεγάλη εντύπωση το ότι η ιστοσελίδα του προγράμματος ενώ τις προηγούμενες χρονιές ήταν ανοικτή για 30΄-50΄και προλαβαίναμε να καταθέσουμε τους φακέλους των ενδιαφερομένων, ξαφνικά εφέτος με τον ίδιο προϋπολογισμό η πλατφόρμα κλείνει στα 10-12΄. Αυτό είναι αποτέλεσμα όχι γρήγορης πληκτρολόγησης των χρηστών, αλλά γραφείων στην Αθήνα και στην περιφέρεια τα οποία έχουμε πληροφορίες ότι χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό που παρεμβαίνει στην βάση της ιστοσελίδας του προγράμματος ¨ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2020¨με αποτέλεσμα όσοι των ενδιαφερομένων έχουν καταβάλλει σε αυτούς το ζητούμενο τίμημα 1.000-2.000€ κατά περίπτωση, να φορτώνουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα της σελίδας σε μερικά δευτερόλεπτα μετά τις 10:00 που ανοίγει για το κοινό. Αυτό με την σειρά του συνεπάγεται την άμεση δέσμευση πόρων του προγράμματος και αποκλεισμό των νομοταγών πολιτών οι οποίοι ακολουθώντας την νόμιμη διαδικασία πληκτρολογούν τα στοιχεία τους την στιγμή εκείνη και τελειώνουν την αίτηση τους στον λογικό χρόνο των 12΄-17΄ αλλά ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝΕ ΕΚΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΣΩΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ).

Αφού επικοινώνησα με την υπηρεσία σας ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΓΛΗΜΑΤΟΣ με συμβούλεψε να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά ώστε να διερευνήσει την παραπάνω περιγραφόμενη πιθανή απάτη της λειτουργίας των εταιρειών που χρησιμοποιούν το λογισμικό που παρεμβαίνει στην ηλεκτρονική βάση της κρατικής ιστοσελίδας exoikonomo2020.gov.gr

Τέλος επιθυμώ την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Με εκτίμηση

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Continue Reading
You may also like...
APXH