Connect with us

Γρεβενιώτης καθηγητής νέος πρόεδρος της ΡΑΕ !!

Ελλαδα

Γρεβενιώτης καθηγητής νέος πρόεδρος της ΡΑΕ !!

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας προτείνει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τις θέσεις του Προέδρου, Α’ Αντιπροέδρου και Μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) τους καθηγητές Θανάση Δαγούμα, Δημήτρη Ψυχογυιό και Κωνσταντίνο Τσιμάρα αντίστοιχα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μετά από θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής, θα ακολουθήσει ο διορισμός του Πρόεδρου και  του Α’ Αντιπρόεδρου με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και του Μέλους της ΡΑΕ με απόφαση του ΥΠΕΝ.

Ο Θανάσης Δαγούμαςείναι Επίκουρος Καθηγητής στην Οικονομική της Ενέργειας και των Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διευθυντής του Εργαστηρίου Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ίδιου πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί –μεταξύ άλλων- ως  ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Απέκτησε εμπειρία σε ρυθμιστικά θέματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη θητεία του ως ειδικός επιστήμονας στον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), προκάτοχα σχήματα του ΔΑΠΕΕΠ και του ΑΔΜΗΕ αντίστοιχα. Είναι διδάκτορας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Continue Reading
You may also like...
APXH