Connect with us

Tα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ελλαδα

Tα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Σειρά νέων μέτρων ενίσχυσης της εργασίας, αλλά και μετατροπής της χώρας σε ένα πόλο έλξης για τους επενδυτές εξήγγειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα παρουσίασε το σχέδιο του για την προστασία της Α κατοικίας.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι κατά την δοκιμασία του κορονοιού κανείς δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει. Ανέφερε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θα διερευνηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Και επικαλούμενος τις μικρή συμμετοχή των δανειοληπτών στο πρόγραμμα που “τρέχει” τώρα (3.198 αιτήσεις στις τράπεζες), εξήγγειλε ότι αμέσως μετά τον Ιούλιο θα γίνει ένα νέο πρόγραμμα γέφυρα με επιδοτήσεις που θα έχει τριπλάσια επέκταση.
Ανέφερε επίσης ότι για πρώτη φορά θα επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορονοιό.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι:

Το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους πλήττονται από τη πανδημία. Το ίδιο θα ισχύσει για τα επιδόματα για τους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους.

Το κράτος θα στηρίξει το εισόδημα όσων επιστρέφουν στην εργασία τους, αλλά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και κέρδους. Θα αξιοποιηθεί πρωτίστως το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE.

Νέα δέσμη μέτρων από το Μάιο τα οποία θα σταθούν αρωγοί σε επιχειρήσεις που έχουν δει το τζίρο τους να μειώνονται.

Σχέδιο εξπρές για την τόνωση του τουρισμού ο οποίος όπως παραδέχθηκε θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι εντός του Καλοκαιριού η κυβέρνηση μέσω των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχει εξαγγείλει θα προετοιμάσει τη χώρα για ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα που θα καταστήσουν τη χώρα πόλο έλξης για επενδύσεις.

Επανέλαβε επίσης ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλα τα ευρωπαικά εργαλεία όπως το πρόγραμμα SURE, αλλά και τα προγράμματα της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων.

Continue Reading
You may also like...
APXH