ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.: Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο Λαιμού, η εναρκτήρια συνάντηση (Kick-off Meeting) του διασυνοριακού έργου CARED – Circular Agriculture for Rural Economic Development, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg VI-A IPA Πρόγραμμα Ελλάδα – Βόρεια Μακεδονία 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το έργο CARED στοχεύει στην προώθηση της κυκλικής και αποδοτικής χρήσης των πόρων στη γεωργία, ενισχύοντας παράλληλα την αγροτική οικονομία των διασυνοριακών περιοχών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι εταίροι του έργου, με επικεφαλής δικαιούχο τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων Πρεσπών και Resen και του οργανισμού Proleter.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για την ανάπτυξη των ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης γεωργικών αποβλήτων στη διασυνοριακή περιοχή, καθώς και οι δράσεις που θα ενταχθούν στις αρχές του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus.
Το έργο CARED φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα διασυνοριακής συνεργασίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη και στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας στις περιοχές παρέμβασης.
Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:
- Facebook: https://www.facebook.com/diadyma
- Instagram: https://www.instagram.com/diadyma_sa/
- LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/diadyma-sa
- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV3K21Wl26M73uSCsSeu4xg





