Connect with us

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Γρεβενών για την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Γρεβενα

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Γρεβενών για την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

09:00, «Κίντσε ο Γάμος». Έναρξη της απολαυστικής αποκριάτικης παρωδίας του παραδοσιακού Γρεβενιώτικου Γάμου από τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των Λυκείων της πόλης μας, με τη νύφη, τον γαμπρό και τον κουμπάρο, διασχίζοντας μουσικά τους δρόμους των Γρεβενών.

 12:00, «Μανιταρο-αποκριές και γύρω-γύρω Γάμος». Οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδος στήνουν στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού, τις διαχρονικές και μοναδικές “Μανιταρο-αποκριές”, μοιράζοντας πεντανόστιμα μανιταρο-εδέσματα σε όλο τον κόσμο, τα οποία μάλιστα μαγειρεύονται επί τόπου. Ταυτόχρονα, στο ίδιο πάντα σημείο, κορυφώνεται το ξεχωριστό τοπικό έθιμο του Γάμου, συνοδευόμενο μουσικά από το ξακουστό συγκρότημα του Τάκη Μπέτζιου και την μπάντα κρουστών “Κριτσάου”.

19:00, «Γρεβενών Ακούσματα». Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναχιτίου, με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού, ξεσηκώνουν την πόλη με την ορχήστρα του Βασίλη Γκαμπράνη και τον Τάκη Τζίμα.

19:00, «Της Πίνδου τα Γανώματα…των Γρεβενών Καμώματα…». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΙΝΔΟΣ», με αφετηρία την Αίθουσα του Συλλόγου, αναβιώνει το έθιμο του «Γανωτή» με ένα χιουμοριστικό μουσικο-θεατρικό δρώμενο, συνοδευόμενο από την ορχήστρα του Λάμπρου και Ζήση Τσιοτίκα.

 20:00, «Το Μεγάλο Παραδοσιακό Γλέντι των Γρεβενών». Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναχιτίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΠΙΝΔΟΣ”, ενώνουν τις δυνάμεις τους, στήνοντας στην κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού, το Μεγάλο Παραδοσιακό Γλέντι των Γρεβενών με τις εξαιρετικές και δυναμικές ορχήστρες του Λάμπρου και Ζήση Τσιοτίκα, του Βασίλη Γκαμπράνη και τον Τάκη Τζίμα.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

APXH