Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δεσκάτης σφαγείο, δρόμοι και τα έργα
Σειρά έργων και παρεμβάσεων που αφορούν τη Δεσκάτη και την ευρύτερη περιοχή τέθηκαν στο τραπέζι της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με βασικά ζητήματα τις υποδομές, την κτηνοτροφία και την οδική σύνδεση της περιοχής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα του σφαγείου Δεσκάτης, για το οποίο εξετάζεται η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, προκειμένου να αποτυπωθεί η σημερινή κατάσταση της εγκατάστασης και να διερευνηθεί η δυνατότητα επαναλειτουργίας και αναβάθμισής της. Για μια περιοχή με σημαντική κτηνοτροφική δραστηριότητα, η λειτουργία μιας σύγχρονης υποδομής θα μπορούσε να ενισχύσει την τοπική παραγωγή και να δώσει μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα της περιοχής.
Σημαντικό ζήτημα παραμένει και η οδική σύνδεση Αγιόφυλλου–Δεσκάτης. Η χάραξη του δρόμου έχει ολοκληρωθεί και το επόμενο βήμα είναι η προώθηση των απαραίτητων μελετών, ώστε να προχωρήσει η ωρίμανση του έργου και να αναζητηθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή του.
Παράλληλα, προχωρούν παρεμβάσεις στις δημοτικές υποδομές. Για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου προβλέπεται χρηματοδότηση 625.000 ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για το Κλειστό Γυμναστήριο. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται ακόμη ο «Δρόμος της Υπαίθρου», έργο προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ, για το οποίο προχωρούν οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων.
Τα έργα αυτά συνθέτουν ένα πακέτο παρεμβάσεων που αφορά την καθημερινότητα, την παραγωγική δραστηριότητα και την πρόσβαση της Δεσκάτης, με την τοπική κοινωνία να αναμένει πλέον την εξέλιξη των διαδικασιών και τη μετάβαση από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση.







