Δυτ. Μακεδονια

Συντονισμένες ενέργειες για την αναβάθμιση υποδομών στη Νεράιδα Σερβίων

Επίσκεψη στη Νεράιδα πραγματοποίησε ο Γιώργος Αμανατίδης, μαζί με τον Δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου, τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Παπαδόπουλο, την Πρόεδρο της Δ.Κ. Νεράιδας Μετάξω Χατζηιωαννίδου και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης Στυλιανή Γεωργιάδου.

Κεντρικός στόχος της συνάντησης ήταν η βελτίωση υφιστάμενων υποδομών και η προώθηση νέων έργων, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που θα αξιοποιηθούν σε συνεργασία με τον Δήμο Σερβίων, ώστε να αναδειχθούν στο έπακρο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Νεράιδας.

Στελέχη της ΑΝΚΟ παρουσίασαν το επικαιροποιημένο master plan, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπλαση της περιοχής του πρώην Δημοτικού Σχολείου καθώς και παρεμβάσεις στη διαδρομή μέχρι την είσοδο του οικισμού.

Παράλληλα, ο Γιώργος Αμανατίδης πρότεινε τη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας ειδικού χώρου υποδοχής και θέασης στον βράχο της Νεράιδας, με την κατασκευή και τοποθέτηση ανυψωτικής πλατφόρμας σταθερής τροχιάς, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα και την τουριστική αξία της περιοχής.

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Δυτ. Μακεδονια

Έκτακτο δελτίο καιρού και για τη Δυτική Μακεδονία

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο
Δυτ. Μακεδονια

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση