Connect with us

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες σε Μακεδονία Θράκη

Γρεβενα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες σε Μακεδονία Θράκη

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι και οι αγρότες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ενισχύουν τα μπλόκα που ήδη έχουν στήσει σε Νάουσα, Κουφάλια, Δερβένι, Γιαννιτσά, Καστοριά, Γρεβενά ενώ το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα έστησαν νέα μπλόκα σε Κουλούρα, Μακροχώρι και Αλεξάνδρεια στην Ημαθία και στον Φιλώτα στη Φλώρινα.

Στην κεντρική λεωφόρο της πόλης παραμένουν οι αγρότες των Σερρών, έξω από την έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στην Κομοτηνή, οι αγρότες της Ροδόπης και στην πλατεία του χωριού τους οι αγρότες της Επανομής.

Στην Ημαθία, στο μπλόκο του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», στη διασταύρωση της Νάουσας, καθημερινά προστίθενται και άλλοι αγρότες με τα τρακτέρ τους. Στο Μακροχώρι έστησε Μπλόκο ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας και στην Κουλούρα ο Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, ενώ μπλόκο στήθηκε και στην είσοδο της Αλεξάνδρειας.

Στη Ροδόπη, το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες αντίκρισαν 4 διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν ζώσει το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και δεκάδες ακροβολισμένους ασφαλίτες. Κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση, συνεχίζουν τον αγώνα τους. Παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο σημείο.

Στην Καστοριά, οι αγρότες ενισχύουν το μπλόκο στην είσοδο της πόλης και το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησαν μαχητική και μαζική συγκέντρωση στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων «Μακεδνών», Μηλοπαραγωγών Καστοριάς, του Συνεταιρισμού Καστοριάς και του Αγροτικού Συλλόγου Πεντάβρυσου. Στο πλευρό τους βρέθηκε το Σωματείο Γουνεργατών Καστοριάς.

Και στα Γρεβενά οι αγρότες ενισχύουν το μπλόκο στον κόμβο της Μυρσίνας στην Εγνατία Οδό.

Μπλόκο στον κόμβο του Φιλώτα στη Φλώρινα έστησε χθες το μεσημέρι ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας. Και καλεί το λαό και τους τοπικούς φορείς (αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς, συνεταιρισμούς και συλλόγους αλιέων και μελισσοκόμων, εργατικά σωματεία, πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους, εμπορικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων, γυναικών κ.α.) να σταθούν στο πλευρό τους, να στηρίξουν ενεργά τον αγώνα τους. Ανάμεσα στις ιδιαίτερες διεκδικήσεις τους προβάλουν το αίτημα να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από τη νέα ΚΑΠ, να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα, να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη καλαμποκιού. Αλλά και να μπει φρένο στην αλλαγή χρήσης γης για να μην γεμίσουν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά.

Στο πλευρό των αγροτών το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας

Το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς» στέκεται δίπλα στο πλευρό των αγροτών, στηρίζοντας το δίκαιο και αναγκαίο αγώνα τους. «Τα προβλήματα των αγροτών, αποτελούν προβλήματα του συνόλου του ελληνικού λαού. Είναι ένα μόνο μέρος της συνολικότερης επίθεσης που δέχονται τα λαϊκά στρώματα. Αποτέλεσμα είναι και το γεγονός ότι για κάθε αγροτικό προϊόν που οι εργαζόμενοι αλλά και οι ίδιοι οι αγρότες βρίσκουν πανάκριβο στο ράφι, πλάι βρίσκεται και μια τιμή ξεκληρίσματος με την οποία οι βιοπαλαιστές αγρότες έρχονται αντιμέτωποι απέναντι στις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, ενέργειας, αγροεφοδίων. Γι’ αυτό είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ η κοινή μας συμπόρευση», σημειώνει.

Καλεί κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, συνταξιούχο, νέο και νέα να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

www.agro24.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH