Connect with us

Γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών

Γρεβενα

Γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών

Γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12  Ιανουαρίου στις 12:00 στην αίθουσα του δημαρχείου.

Ο σύλλογος καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν στη συνέλευση, προκειμένου, όπως αναφέρει, «να καθοριστεί η δράση  απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς βλέπουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από τις καιρικές συνθήκες και τις ασθένειες, τις συνεχιζόμενες αυξήσεις του κόστους παραγωγής, των μεγάλων περικοπών της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στη βασική ενίσχυση , τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης και πολλών άλλων προβλημάτων».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γρεβενών τονίζει ότι δεν πρέπει να λείπει κάνεις από τη συνέλευση, ούτως ώστε να υπάρξει συντονισμός για την οργάνωση του αγώνα ώστε οι αγρότες να μείνουν στα χωράφια τος, στα χωριά τους και στην παραγωγή.  Για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον σύλλογο θα πρέπει να υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που επιγραμματικά είναι: Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από διάφορες αιτίες. Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Και να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH