Connect with us

Alfa Wood Πίνδος: Με… έκπτωση αρκετών εκατ. ευρώ έρχεται νέος πλειστηριασμός

Γρεβενα

Alfa Wood Πίνδος: Με… έκπτωση αρκετών εκατ. ευρώ έρχεται νέος πλειστηριασμός

Σε νέο πλειστηριασμό, στις αρχές του 2024, οδηγείται το βιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας Alfa Wood Πίνδος και μάλιστα αυτή τη φορά με μειωμένη την τιμή εκκίνησης έναντι των προηγούμενων πλειστηριασμών.

Η Alfa Wood Πίνδος, από τις μεγαλύτερες μονάδες επεξεργασίας ξυλείας στη χώρα, βρίσκεται στο στόχαστρο των πλειστηριασμών από τα τέλη του 2019, χωρίς ωστόσο να έχει προσελκύσει ενδιαφέρον.

Στο σφυρί βγαίνει αγροτεμάχιο που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαυραναίων του δήμου Θεοδώρου Ζιάκα, Γρεβενών, στη θέση «Μαγούλα» που έχει συνολική έκταση 107.646 τμ, επί του οποίου βρίσκονται οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ το ηλεκτρονικό σφυρί είναι προγραμματισμένο να χτυπήσει στις 24 Ιανουαρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 13,27 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει διολισθήσει κατά το ήμισυ έναντι της τιμής εκκίνησης του πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ήταν στα 27,08 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως την 1η Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επαναληπτικός πλειστηριασμός με τιμή πρώτης προσφοράς στα 17,56 εκατ. ευρώ. Οι  δυο προαναφερθέντες πλειστηριασμοί κατέληξαν άγονοι με συνέπεια ο επερχόμενος να πραγματοποιείται με την τιμή εκκίνησης ακόμη χαμηλότερα.

Μαζί με το ακίνητο σε πλειστηριασμό και πλήθος μηχανημάτων

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 34 κτήρια συνολικού εμβαδού 27.764,98 τ.μ. που έχουν ανεγερθεί σε διάφορες χρονικές περιόδους από το 1978 έως και το 2010 για την κατασκευή της βιομηχανικής μονάδας.

Το αγροτεμάχιο είναι περιφραγμένο με βάση και κορμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και μεταλλικούς πασσάλους με πλέγμα, στο μεγαλύτερο μέρος της περίφραξης, εκτός από τμήμα της κύριας όψης στην οποία υπάρχει κορμός περίφραξης από οπλισμένο σκυρόδεμα και σιδερένιο κιγκλίδωμα. Αξίζει να σημειωθεί πως, μαζί με το βιομηχανικό ακίνητο, το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει για πλήθος μηχανημάτων και εργαλείων.

Σημειώνεται πως, με βάση εκτιμητικές εκθέσεις, από την τιμή πρώτης προσφοράς για τον επικείμενο πλειστηριασμό τα 5.820.000 ευρώ αφορούν το βιομηχανικό ακίνητο και τα 7.459.066 ευρώ τον μηχανολογικό εξοπλισμό.

Σίγουρα η κατάληξη του πλειστηριασμού δεν φάνταζε ως μια πιθανή εξέλιξη όταν το 2004 η Alfa Wood Group προχώρησε στην εξαγορά τής τότε βιομηχανίας ξυλείας των Γρεβενών, Πίνδος, η οποία στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην παραγωγή δαπέδων laminate με την ονομασία Alfa Wood Πίνδος. Η Alfa Wood Group είχε ενσωματώσει και τον άλλοτε leader του κλάδου, Shelman. Η στρατηγική επέκτασης δεν φαίνεται να είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς ο όμιλος πάλευε με τα απόνερα των διαδοχικών εξαγορών.

www.voria.gr

APXH