Connect with us

Δήμος Γρεβενών: Ενημερωτική εκδήλωση μέσω διαδικτύου την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 10:00 για το κοινωνικό φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας – Κάλεσμα συμμετοχής σε πολίτες και φορείς

Γρεβενα

Δήμος Γρεβενών: Ενημερωτική εκδήλωση μέσω διαδικτύου την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 10:00 για το κοινωνικό φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας – Κάλεσμα συμμετοχής σε πολίτες και φορείς

Ως εταίροι οι Δήμοι Γρεβενών και Εορδαίας, μαζί με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΔ ΔΜ), αποτελούν 2 από τους 5 δικαιούχους Ελληνικούς Δήμους για τη λήψη τεχνικής υποστήριξης από το Energy Poverty Advisory Hub (EPAH), την πρωτοβουλία της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε τα ενδιαφερόμενα μέρη, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, σε μια εκδήλωση εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα. Η εκδήλωση έχει στόχο να ενημερώσει για τη φύση του φαινομένου, να συζητήσει τις υφιστάμενες ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές και να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τη διαδικασία διάγνωσής του.

Η εκπαιδευτική – ενημερωτική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 στις 10:00 το πρωί –με διάρκεια 2.5 ώρες– και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Για την εγγραφή στην εκδήλωση, πατήστε εδώ.

Επισημαίνεται ότι με κύριο γνώμονα την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, η Δημοτική Αρχή Γρεβενών από πολύ νωρίς έχει επενδύσει στην υλοποίηση ενός μεγάλου στρατηγικού σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας, ξεκινώντας από το 2017 ένα ευρύ και καλά μελετημένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων με τη χρήση της αβαθούς γεωθερμίας, προϋπολογισμού άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, επιτυγχάνοντας μείωση δαπανών για θέρμανση και ψύξη που αγγίζει το 70%.

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

APXH