Connect with us

“Συμμαχία για την Ανάπτυξη”: Απάντηση στη λάσπη και την αποτυχία

Δυτ. Μακεδονια

“Συμμαχία για την Ανάπτυξη”: Απάντηση στη λάσπη και την αποτυχία

Η ορμή του νεαρού της ηλικίας συγχωρείται, η βιασύνη συγχωρείται, η αγωνία των δημοσιεύσεων για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων συγχωρείται, ακόμα και η απόλυτη άγνοια συγχωρείται!

Δεν συγχωρείται όμως η λάσπη που χωρίς μέτρο διακτινίζουν σε κάθε κατεύθυνση στο δημόσιο λόγο ορισμένοι (λίγοι ευτυχώς στον αριθμό) εκ των υποψηφίων του κ. Κασαπίδη Γεώργιου, χωρίς καμία έστω και στοιχειώδη γνώση του περιβάλλοντος που επιδιώκουν να διοικήσουν.

Ο κ. Γκανάτσιος Βασίλειος, συνεχίζοντας να προκαλεί με τα προσβλητικά και εμετικά του σχόλια, μας αναγκάζει να τον ενημερώσουμε αφού δεν μπόρεσε να το κάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού του, ο κ. Κασαπίδης, για μερικές από τις επίσημες θεσμικές αρμοδιότητες της Περιφέρειας, τις οποίες δεν γνωρίζει και τις μπερδεύει με άλλα κείμενα.

Ο συνδυασμός μας με συνέπεια στις αρχές του, με τη συμμετοχή όλων των στελεχών του, με την συνδρομή ειδικών επιστημόνων που συμβάλλουν με την εμπειρία τους στην χάραξη ρεαλιστικής στρατηγικής, συνέταξε και δημοσιοποίησε δύο(2) σημαντικά συνδεόμενα κείμενα για την ενημέρωση των πολιτών:

  1. Την επιτελική σύνοψη του Αναπτυξιακού μας Προγράμματος και
  2. Το εκτενές Αναπτυξιακό μας Πρόγραμμα

Ο κ. Γκανάτσιος με δεδομένο πως ο συνδυασμός του, δεν έχει ακόμη και σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές έστω και 2-3 σελίδες γραμμένες στο πόδι ως Προεκλογικό Πρόγραμμα και φυσικά επειδή επίσης:

  1. Ο κ. Κασαπίδης δεν έχει 4 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ επίσημα εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο, που αποτελεί εκ του νόμου υποχρέωση του φορέα του, αλλά και βασική ανάγκη για να υπάρχει ολοκληρωμένα ο προγραμματισμός για τα έργα των επόμενων ετών
  2. Ο κ. Κασαπίδης και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες δεν έχουν συντάξει ποτέ  4 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ένα Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης έως το 2030για τον τόπο μας
  3. Ο κ. Κασαπίδης δεν έχει συντάξει κανένα ειδικό σχέδιο για τις Μεταφορές, την Πολιτική Προστασία και τόσα, μα τόσα άλλα αναζητώντας στο διαδίκτυο σανίδα σωτηρίας, βρήκε το μοναδικό εγκεκριμένο Σχέδιο του ΠΠΑ της περιφέρειας (υποχρεωτικά εκ του νόμου) που φυσικά δεν περιλαμβάνει τίποτε από τα παραπάνω και που συνεχίζουν να απουσιάζουν εκκωφαντικά,  αλλά αφορά μόνο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή αποκλειστικά σε Εθνικούς Πόρους.

Συγκρίνει λοιπόν απολύτως ανόμοια αντικείμενα,  το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα ενός νέου Συνδυασμού  με ένα επίσημο Πρόγραμμα της Περιφέρειας, υποχρεωτικό εκ του νόμου.

Το ατόπημα γίνεται τραγικότερο, όταν αυτό το Πρόγραμμα (που φυσικά αποτελεί αρμοδιότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας), παρά την έγκριση του 2021, δεν έχει ξεκινήσει την πλήρη εφαρμογή του με οδυνηρές συνέπειες για τη Δυτική Μακεδονία.

Τον κ. Γκανάτσιο πιθανά να τον συνετίσει ο επικεφαλής για την άγνοια και την απρέπεια του δημόσιου λόγου του, τον κ. Κασαπίδη όμως, θα κρίνουν για την μηδενική του αποτελεσματικότητα του συνολικά, οι πολίτες την 8η Οκτωβρίου.

Οι πολίτες που αναρωτιούνται ποιες οι αξίες που ευαγγελίζεται με το όνομα του συνδυασμού του, σε ποιες αξίες πιστεύει πραγματικά, όταν ανέχεται τέτοιες τοξικές και άθλιες δημόσιες δηλώσεις από ορισμένα στελέχη του.

  • Συμμαχία για την Ανάπτυξη
  • Γραφείο Τύπου

Continue Reading
You may also like...
APXH