Connect with us

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την 103η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Δυτ. Μακεδονια

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την 103η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται οι προετοιμασίες της 103ης Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων που θα διοργανωθεί υπό την Προεδρία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου, στην Καστοριά.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση και ενιαία έκφραση των πανεπιστημίων της χώρας για τη διαμόρφωση θέσεων σε θέματα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έρευνας αλλά και ευκαιρία ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.  Σκοπός της Συνόδου είναι μεταξύ άλλων ο συντονισμός της δραστηριότητας των 24 ΑΕΙ, η συλλογική εκπροσώπησή τους και η παροχή συνδρομής στην Πολιτεία για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής.

Στις εργασίες της Συνόδου συμμετέχουν οι Πρυτάνεις, οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών και οι Αντιπρυτάνεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Την τελευταία ημέρα της Συνόδου συμμετέχει και ο/η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυβερνητικά στελέχη, κυβερνητικοί φορείς και επίσημοι προσκεκλημένοι. Καλούνται επίσης και συμμετέχουν ως παρατηρητές, εκπρόσωποι πανεπιστημίων του εξωτερικού και ειδικοί προσκεκλημένοι, με βάση τη θεματολογία της ατζέντας της κάθε Συνόδου.

Η ανάληψη της Προεδρίας της Συνόδου των Πρυτάνεων για το τρέχον τετράμηνο αποτελεί τιμή για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αποτύπωση της ταχείας ανάπτυξης, εξωστρέφειας και ανοδικής πορείας που διαγράφει τα τελευταία έτη.

 

APXH