Connect with us

Αλλαγές στη χορήγηση και τα δικαιολογητικά περί μη οφειλής ΤΑΠ

Γρεβενα

Αλλαγές στη χορήγηση και τα δικαιολογητικά περί μη οφειλής ΤΑΠ

Με το άρθρο 42 τροποποιείται η περ. α΄ της παρ. 18 του άρθρου 24 του ν. 2130/1993 (Α΄ 62) και επέρχονται αλλαγές στη χορήγηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση Βεβαίωσης περί µη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) ως εξής:

 -προβλέπεται η χορήγηση της βεβαίωσης περί μη οφειλής Τ.Α.Π. και κατόπιν αίτησης του ιδιοκτήτη, πέραν της αυτεπάγγελτης αναζήτησης από τον συμβολαιογράφο ή της προσκόμισης από τον μεταβιβάζοντα

 -προβλέπεται η διάρκειά της να εκτείνεται μέχρι το τέλος του έτους έκδοσής της αντί για 1 έτος από την έκδοσή της

-προβλέπεται η υποβολή των εξής δικαιολογητικών στο δήμο για τη χορήγηση της βεβαίωσης

α) για την περίπτωση ηλεκτροδοτούµενου ακινήτου, φωτοτυπία τελευταίου λογαριασµού ρεύµατος µαζί µε το αποδεικτικό εξόφλησής του και Πιστοποιητικό Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρηµένης Ιδιοκτησίας, και

β) για την περίπτωση µη ηλεκτροδοτούµενου ακινήτου, βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανοµής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), µε ηµεροµηνία διακοπής, Πιστοποιητικό Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρηµένης Ιδιοκτησίας και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για τη µη χρήση του ακινήτου.

-ορίζεται ότι η βεβαίωση εκδίδεται για τα τετραγωνικά µέτρα που αναφέρονται στο Πιστοποιητικό Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρηµένης Ιδιοκτησίας.

Ο Δήμος Γρεβενών παραλαμβάνει και ηλεκτρονικά αιτήματα πολιτών για έκδοση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ στο email: dimosgrevenon@0641.syzefxis.gov.gr.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

APXH