Connect with us

Το Κοιμητήριο των Γρεβενών: Αναγκαστική εκταφή ή λύση του προβλήματος;

Γνωμες

Το Κοιμητήριο των Γρεβενών: Αναγκαστική εκταφή ή λύση του προβλήματος;

Αποτελεί ιερό και ηθικό χρέος για όλους μας η φροντίδα για την φυσιολογική αποσύνθεση του σώματος των αγαπημένων μας προσώπων που φεύγουν από τη ζωή και ενταφιάζονται στο Δημοτικό Κοιμητήριο της πόλης μας.

Εξαιτίας της εδαφικής ιδιαιτερότητας της περιοχής, όπου υπάρχει ένα αδιαπέραστο σκληρό υπόστρωμα κοντά στην επιφάνεια του εδάφους, τα υπόγεια νερά λιμνάζουν και δεν απορροφούνται σε μεγαλύτερα βάθη.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί το πρόβλημα να ενταφιάζονται οι νεκροί μας στο νερό και στην λάσπη.

Θέλοντας να προτείνω λύση προς την Δημοτική αρχή, το πρόβλημα εντοπίζεται στην εκτροπή της κίνησης των υπόγειων νερών που ολισθαίνουν από την πλαγιά του βουνού και σαρώνουν το γήπεδο του Κοιμητηρίου στο βάθος της ταφής των νεκρών μας και δημιουργούν μια υπόγεια λίμνη.

Απαιτείται η αναγκαία τομή έξω και πάνω από το Κοιμητήριο, με στόχο την εκτροπή των υπόγειων νερών που κινούνται προς το Κοιμητήριο, ώστε με υπόγειες σωληνώσεις να οδηγηθούν αριστερά και δεξιά του γηπέδου ταφής.

Όσο και αν κοστίσει το έργο κρίνεται άμεσα αναγκαίο και έχουμε ιερή υποχρέωση ως τυπική κοινωνία να δώσουμε οριστική λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα που, δυστυχώς, διαρκώς θα διογκώνεται.

Μετά τιμής,

Ταταρίδης Κυριάκος

Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πρώην Βουλευτής Γρεβενών

Υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH