Connect with us

Στίβος: Για ρεκόρ ο Τεντόγλου, μαζί με Καραλή στο Τόρουν

Αθλητικα

Στίβος: Για ρεκόρ ο Τεντόγλου, μαζί με Καραλή στο Τόρουν

Για την κορυφαία επίδοση αλλά και το ρεκόρ διοργάνωσης θα αγωνιστεί ο Τεντόγλου στο μίτινγκ του Τόρουν.

Σε μία πίστα που έχει αναγωνριστεί από πολλούς ως μία από τις καλύτερες της Ευρώπης, αυτή του κλειστού σταδίου του Τόρουν, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου θα επιδιώξει να καταγράψει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος αλλά και να κάνει δικό του το ρεκόρ του Gold μίτινγκ (μέρος του World Indoor Tour της WA), την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, που πριν από δύο χρόνια στο ίδιο ακριβώς στάδιο είχε πάρει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του σε Ευρωπαϊκά κλειστού (με 8.35μ και τραυματισμένο πόδι), ετοιμάζεται να δώσει τον δεύτερο αγώνα της σεζόν μετά το 8.12μ που έκανε σε μίτινγκ στο Γκέτεμποργκ πριν από τρεις μέρες (4/2). Ο Τεντόγλου θα προσπαθήσει να κάνει ένα άλμα καλύτερο του 8.21μ, που είναι αυτή τη στιγμή το κορυφαία της σεζόν του κλειστού για το 2023 από τον Αμερικανό Τζερεμάια Ντέιβις ενώ με άλμα μεγαλύτερο των 8.12μ θα μπορέσει να βάλει την υπογραφή του στο ρεκόρ διοργάνωσης, το οποίο αυτή τη στιγμή κατέχει ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία.

Στο ίδιο μίτινγκ θα αγωνιστεί και ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος έχει ξεκινήσει ιδανικά τη χρονιά του κάνοντας με το «καλημέρα» ατομικό ρεκόρ (5.83μ). Ο ίδιος, ο οποίος έχει περάσει μεγάλο διάστημα προετοιμασίας και αγώνων στο εξωτερικό, θα δώσει τον τέταρτο αγώνα του μέχρι στιγμής, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

www.gazzetta.gr

APXH