Connect with us

Δυστυχώς για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μένει εκτός των ευρωπαϊκών έργων το περιβόητο «White Dragon» των 8 δισ. ευρώ και των χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Δυτ. Μακεδονια

Δυστυχώς για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μένει εκτός των ευρωπαϊκών έργων το περιβόητο «White Dragon» των 8 δισ. ευρώ και των χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Δυστυχώς για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μένει εκτός των ευρωπαϊκών έργων το περιβόητο «White Dragon» των 8 δισ. ευρώ και των χιλιάδων θέσεων εργασίας όπου υποσχόταν περίτρανα ο κ. Περιφερειάρχης σύμφωνα με το δημοσίευμα της newMoney.

Ένα από τα πιο προβεβλημένα πρότζεκτ υδρογόνου, το «White Dragon» στην Δυτική Μακεδονία χάνει το τρένο της ένταξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα έργο, το οποίο συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με την απολιγνιτοποίηση και υποσχόταν σε λίγα μόλις χρόνια να καλύψει το κενό των χιλιάδων θέσεων εργασίας που χάθηκαν στην Δυτική Μακεδονία. Το μεγαλεπίβολο όραμα της Περιφερειακής Αρχής στη Δυτική Μακεδονία με την ονομασία «White Dragon» βασιζόταν στην αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων και την μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας.

Το <<πράσινο χωριό>> όπου θα λειτουργήσει ως πείραμα το επόμενο διάστημα για την αστική χρήση του υδρογόνου, σε ένα χωριό της Δυτικής Μακεδονίας ασφαλώς και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν έχει όμως καμία σχέση και δεν μπορεί να καλύψει το μεγαλεπήβολο σχεδιασμό του «White Dragon» και ούτε θα καλύψει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας όπου μας περίτρανα μας υποσχόταν ο κ. Περιφερειάρχης. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως πολιτικά κινηθήκατε εκτός τόπου, χρόνου και κοινής λογικής σε σχέση με τις προθέσεις της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για ακόμη μια φορά το μάρμαρο των λανθασμένων πολιτικών ενεργειών σας θα κληθεί να το πληρώσει ο κάθε Δυτικομακεδόνας συμπολίτης μας με την περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση του. Σας το λέγαμε, καλό θα ήταν να στοχεύετε σε ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία θα μπορούσαν να υλοποιηθούν πιο εύκολα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εσείς όμως επιμείνετε στην πολιτική επιλογή σας. Κάθε πολιτική επιλογή όμως έχει και τις επιπτώσεις της. Δυστυχώς όμως οι επιπτώσεις αυτές δε θα αφορούν μόνο προσωπικά εσάς και το πολιτικό μέλλον σας, αλλά κυρίως όλους εμάς που οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας στη Δυτική Μακεδονία.

Αλήθεια, τι έχετε να πείτε κ. Περιφερειάρχη αυτή τη φορά, σε όλους αυτούς που σας πίστεψαν και για ακόμη μια φορά τους διαψεύδεται παταγωδώς με τρομερές συνέπειες για τόπο μας, μιας και θα συνεχιστεί η προσφυγιά των δυτικομακεδώνων προς αναζήτησή εργασίας;

Χάρης  Κάτανας

Continue Reading
You may also like...
APXH