Connect with us

ΓΡΕΒΕΝΑ ΕΤΟΣ 2022 • Κενό πολιτικής • Κενό σοβαρότητας και κενό υπευθυνότητας

Γρεβενα

ΓΡΕΒΕΝΑ ΕΤΟΣ 2022 • Κενό πολιτικής • Κενό σοβαρότητας και κενό υπευθυνότητας

Η πρόσφατη ομολογουμένως πολύ σκληρή αλλά αληθινή κρητική που ασκήθηκε από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Γιώργο Δασταμάνη, καταδεικνύει πολύ χαρακτηριστικά τους αρρωστημένους τοπικισμούς που έχουν κυριεύσει την Περιφερειακή Αρχή και δη προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη. 

Ο αποκλεισμός του Νομού Γρεβενών από τις αναπτυξιακές δράσεις του προγράμματος “Αντώνης Τρήσης” αποδεικνύει του λόγω το αληθές.

Ο διορισμένος τοπικός τοποτηρητής θέλοντας να “πουλήσει” τις καλές του υπηρεσίες στον αρχηγό του, τόλμησε και μπήκε απέναντι σε όλη την κοινωνία των Γρεβενών που τα τελευταία χρόνια παλεύει να ορθοποδήσει από την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση που της έχει επιβληθεί διαχρονικά.

Αλήθεια γιατί μέχρι σήμερα δεν τολμούν οι κατέχοντες την εξουσία να ανοίξουν τον διάλογο για το πως θέλουμε την Δυτική Μακεδονία αλλά και γενικά για τον καθένα από τους τέσσερις Νομούς της ξεχωριστά. Τι φοβούνται; Οι “αγάπες” τους δεν μπορούν να κρυφτούν. Το φως του ήλιου της αποκαλύπτει

Φίλες και Φίλοι,

ζούμε σε έναν Τόπο όπου η Ιστορία και η Γεωγραφία μας τον προικίσανε πλουσιοπάροχα αλλά οι άνθρωποι του για τους γνωστούς λόγους θέλουνε να απαξιώσουν και στο τέλος να καταστρέψουν.

Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ. Όμως πρέπει να ανοίξουμε επιτέλους τον διάλογο για τον πως θέλουμε τον τόπο μας και να βάλουμε και την Ημερήσια Διάταξη που δυστυχώς δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι. Την αρχή την έκανε προχθές ο Γιώργος Δασταμάνης. 

Ας μην χάσουμε και αυτήν την ευκαιρία.

Ήρθε η στιγμή έστω και καθυστερημένα να μιλήσουμε για το δημογραφικό, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα κ.α. σοβαρά και υπεύθυνα και όχι να φλυαρούμε. Να γίνουμε αποτελεσματικοί. Να γκρεμίσουμε τα τείχη της οπισθοδρόμησης και της καχεξίας. Να περάσουμε στο Δημιουργώ και Παράγω. Αυτό ήταν τα Γρεβενά τις παλιές καλές εποχές και όχι αυτό που θέλουν να μας κάνουν σήμερα τα γνωστά φερέφωνα και οι γνωστοί παπαγάλοι του συστήματος μη Γρεβενά!!!

Και ναι, είμαστε μία Περιφέρεια με Περιφερειάρχη δίχως Περιφερειακή συνείδηση και απολίτικους τοπικούς “παπαγάλους”….

Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας “των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”

Γρηγόρης Γιαννόπουλος

Περιφ..Σύμβουλος Π.ΕΓρεβενών

Γρεβενά, Απρίλιος 2022

Continue Reading
You may also like...
APXH