Connect with us

Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών,εξιχνιάσθηκαν από το Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών

Γρεβενα

Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών,εξιχνιάσθηκαν από το Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών

Ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε σε βάρος δύο (2) ημεδαπών και ενός (1) αλλοδαπού, για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών 

Οι ανωτέρω είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και διάφορα τιμαλφή αξίας περίπου -12.000- ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων τρεις (3) διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 03 έως 16-09-2021 στην πόλη των Γρεβενών.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών (3) ατόμων, δύο ( 2) ημεδαπών, ενός άνδρα 36 ετών και μίας γυναίκας 28 ετών, καθώς και ενός (1) αλλοδαπού, ηλικίας 49 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και ευρύματα, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2021, είχαν συνενωθεί σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών από οικίες στην πόλη των Γρεβενών.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) των ανωτέρω εξακριβώθηκε ότι, αφού παραβίαζαν κύριες εισόδους οικιών, είτε με τη χρήση κλειδιών πασπαρτού, είτε με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν, αφαιρώντας από αυτές κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά, η συνολική αξία των οποίων είναι -11.940- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται, από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

APXH