Connect with us

Καμήλες αποκλείστηκαν από διαγωνισμό ομορφιάς λόγω… μπότοξ

Χωρις κατηγορια

Καμήλες αποκλείστηκαν από διαγωνισμό ομορφιάς λόγω… μπότοξ

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας απέκλεισαν τις περισσότερες καμήλες από ποτέ, 40 τον αριθμό, σε σχετικό διαγωνισμό ομορφιάς επειδή αποδείχθηκε ότι είχαν υποστεί μπότοξ και άλλες επεμβάσεις.

Το δημοφιλές Φεστιβάλ Καμήλας του Βασιλιά Αμπντουλαζίζ της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προσκαλεί τους κτηνοτρόφους των πιο όμορφων καμηλών να διαγωνιστούν για περίπου 66 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικό έπαθλο. Απαγορεύονται αυστηρά οι ενέσεις μπότοξ, το λίφτινγκ προσώπου και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις για να κάνουν τις καμήλες πιο ελκυστικές. Οι κριτές αποφασίζουν τον νικητή με βάση το σχήμα του κεφαλιού, του λαιμού, τις καμπούρες και της στάσης της καμήλας.

Οι κριτές του μηνιαίου φεστιβάλ στην έρημο βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, χρησιμοποιούν «εξειδικευμένη και προηγμένη» τεχνολογία για τον εντοπισμό παραβιάσεων.

Φέτος, οι αρχές ανακάλυψαν ότι δεκάδες κτηνοτρόφοι είχαν παρέμβει στα χείλη και τις μύτες των καμηλών, χρησιμοποίησαν ορμόνες για να τονώσουν τους μυς των ζώων, έκαναν ένεση στα κεφάλια και τα χείλη των καμηλών με Botox για να γίνουν μεγαλύτερα, είχαν φουσκώσει μέρη του σώματος με λάστιχα και χρησιμοποίησαν ενέσεις για να χαλαρώνουν τα πρόσωπά τους.

naftemporiki.gr

APXH