Connect with us

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν έβγαλε το σχολείο

Χωρις κατηγορια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν έβγαλε το σχολείο

Ενώ βάσει λογικής για να γίνει κανείς πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να έχει και την κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση, υπάρχει ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που όχι μόνο δεν σπούδασε, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει ούτε το σχολείο. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν απαιτείται πτυχίο για να γίνει κανείς πρόεδρος των ΗΠΑ και η ιστορία δείχνει ότι σε όλη την ιστορία των ΗΠΑ, άνδρες με κάθε είδους μορφωτικό υπόβαθρο έχουν καταλάβει το αξίωμα. Ποιος, λοιπόν, είναι ο λιγότερο μορφωμένος πρόεδρος των ΗΠΑ;

Αβραάμ Λίνκολν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που ήταν αυτοδίδακτος

Περίπου γύρω στο 1900, σύμφωνα με το grunge.com, οι Αμερικανοί νέοι σπάνια τελείωναν το γυμνάσιο και πολύ λιγότεροι πήγαιναν στο κολέγιο. Κάτι που ισχύει και έναν από τους λιγότερο μορφωμένους Αμερικανούς προέδρους, ο οποίος, ωστόσο, είναι, επίσης, και ένας από τους πιο αγαπητούς ηγέτες της ιστορίας. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Αβραάμ Λίνκολν. Στην πραγματικότητα, ο Λίνκολν παρακολούθησε κάποιο σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αλλά ποτέ δεν αποφοίτησε ούτε πήγε ποτέ στο κολέγιο.

Πώς γίνεται δικηγόρος, λοιπόν, κάποιος σαν τον Αβραάμ Λίνκολν, που δεν πήγε ποτέ στο κολέγιο; Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Αβραάμ Λίνκολν, ήταν αυτοδίδακτος και πέρασε τις εξετάσεις διαβάζοντας μόνος του, κάτι που σήμερα μπορείς να κάνεις μόνο σε τέσσερις πολιτείες, σύμφωνα με το grunge.com.

Αβραάμ Λίνκολν και Άντριου Τζόνσον

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που δεν πήγε ποτέ σχολείο

Υπήρχε, ωστόσο, ένα μέλος της διοίκησης του Λίνκολν με ακόμη λιγότερη επίσημη εκπαίδευση από τον ίδιο. Σε αντίθεση με τον Άμπε Λίνκολν, ο αντιπρόεδρός του Άντριου Τζόνσον δεν παρακολούθησε ποτέ σχολείο καμιάς βαθμίδας, αναφέρει το grunge.com. Ο Τζόνσον ήταν ράφτης προτού υπηρετήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και ήταν Κυβερνήτης του Τενεσί πριν γίνει γερουσιαστής των ΗΠΑ και στη συνέχεια αντιπρόεδρος.

Ο Τζόνσον ήταν, επίσης, ο πρώτος πρόεδρος που παραπέμφθηκε ποτέ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου μετά τη δολοφονία του Λίνκολν. Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, ότι από τον πρώτο πρόεδρο που δολοφονήθηκε έως τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που παραπέμφθηκε, οι λιγότερο μορφωμένοι πρόεδροι, αναφέρει το grunge.com, είναι, επίσης, οι δύο από τους πιο αξιόλογους στην ιστορία των ΗΠΑ. www.newsbeast.gr

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH