Connect with us

Δήμος Γρεβενών: “Φωτίζουμε την Ιστορία μας” – Συμβολική Δράση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Γρεβενα

Δήμος Γρεβενών: “Φωτίζουμε την Ιστορία μας” – Συμβολική Δράση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Ο Δήμος Γρεβενών, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ηςΜαρτίου και με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, υλοποιεί μία συμβολική δράση για την Εθνική μας Παλιγγενεσία που φέρει τον τίτλο “Φωτίζουμε την Ιστορία μας”.

Αναλυτικότερα, η δράση περιλαμβάνει τη δωδεκαήμερη φωταγώγηση με το μπλε χρώμα της Ελλάδας, αγαλμάτων και μνημείων της πόλης των Γρεβενών, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της 24ης Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Απριλίου.

Η φωταγώγηση με το μπλε φως της Ελευθερίας, περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τοπόσημα και σημεία αναφοράς που δεσπόζουν σε κεντρικά σημεία της πόλης και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής ιστορίας των Γρεβενών.

Αυτά είναι:

  • το ιστορικό μας Ρολόι
  • και οι προτομές του Οπλαρχηγού Θεόδωρου Ζιάκα και του Μητροπολίτη Αιμιλιανού

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να δοθεί ένα κίνητροστους δημότες των Γρεβενών όχι μόνο να σταθούν και να προσέξουν την παρουσία των κεντρικών αυτών σημείων και μνημείων αλλά πρωτίστως να μάθουν και να γνωρίσουν τα πρόσωπα και τα γεγονότα που αντιπροσωπεύουν και ταυτόχρονα συνθέτουν την πλούσια και πολυτάραχη ιστορία του τόπου μας.

Επιπλέον, με μπλε και λευκό φως φωταγωγήθηκε και το Δημαρχείο των Γρεβενών καθώς οι κτιριακές του εγκαταστάσεις “συνδέουν” τις δυο Κεντρικές μας Πλατείες, Ελευθερίας και Αιμιλιανού.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH