Connect with us

Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά ο Τεντόγλου

Γρεβενα

Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά ο Τεντόγλου

Συνεπής σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού αποδείχτηκε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας άλτης του Γιώργου Πομάσκι στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου έκανε απίθανη εμφάνιση και με άλμα στα 8,35 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο αθλητής με καταγωγή από τα Γρεβενά διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στην Γλασκώβη. Το έκανε μάλιστα σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση αυτή την στιγμή στον κόσμο, έχοντας και πρόβλημα στο γόνατό του.

Ο Τεντόγλου σημείωσε την επίδοση που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο με την πρώτη του προσπάθεια. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να μην κάνει τη δεύτερη και την τρίτη, ενώ η τέταρτη και η πέμπτη ήταν άκυρες.

Ο Τεντόγλου που είναι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου και στον ανοιχτό στίβου, άφησε σε έναν ακόμη τελικό στη δεύτερη θέση τον Τομπίας Μόντλερ. Ο Σουηδός ξεπέρασε τον εαυτό του αλλά το 8,31 που είναι νέο εθνικό ρεκόρ δεν ήταν αρκετό.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Φινλανδός Κριστιάν Πούλι που με άλμα στα 8,24 στην τελευταία προσπάθεια «έκλεψε» το χάλκινο από τον Μαζούρ.

Η τελική κατάταξη

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,35
2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,31
3. Κριστιάν Πούλι (Φινλανδία) 8,24
4. Βλάντισλαβ Μαζούρ (Ουκρανία) 8,14
5. Μαξιμίλιαν Εντχόλζνερ (Γερμανία) 7,87
6. Λαζάρ Άνιτς (Σερβία) 7,81
7. Τζέικομπ Φίντσαμ – Ντιούκς (Μ Βρετανία) 7,79
8. Γκάμπριελ Μπιτάν (Ρουμανία) 7,72

www.sdna.gr

Continue Reading
You may also like...
APXH