Connect with us

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: 27 Ιανουαρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δυτ. Μακεδονια

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: 27 Ιανουαρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ανοίγει ξανά από σήμερα η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προχωρήσει στις αναγκαίες τεχνικές βελτιώσεις ώστε το σύστημα να δίνει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στην προετοιμασία των αιτήσεων πριν την υποβολή τους και να διευρύνει τη συμμετοχή φυσικών προσώπων και μικρότερων τεχνικών γραφείων στο πρόγραμμα ενισχύσεων.

Η κύρια αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί στο σύστημα είναι η καθιέρωση ελάχιστου χρόνου, πέντε λεπτών, από τη στιγμή που θα ξεκινά η δημιουργία της αίτησης μέχρι την ολοκλήρωσή της. Δηλαδή, η υποβολή της αίτησης θα είναι εφικτή μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος των πέντε λεπτών. Εντός του προαναφερόμενου χρόνου η πλατφόρμα θα είναι κλειδωμένη.

Με τον τρόπο αυτό, όπως εξηγούν αρμόδιοι αξιωματούχοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δημιουργείται κατά κάποιον τρόπο μία ενιαία αφετηρία για τους αιτούντες αλλά και συνθήκες ισότιμων ευκαιριών διεκδίκησης των οικονομικών ενισχύσεων. Υπενθυμίζεται ότι μοναδικό κριτήριο συμμετοχής στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι η σειρά προτεραιότητας. Δηλαδή αυτοί που θα προλάβουν να υποβάλλουν πρώτοι την αίτηση τους μέχρι τη δέσμευση των προϋπολογισμένων κονδυλίων ανά περιφέρεια.

Πέρα, όμως, από αυτήν την παρέμβαση το ΥΠΕΝ, ανακοίνωσε και τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

–         Βελτιώνονται επιμέρους σημεία που αφορούν στην πληροφόρηση που λαμβάνουν οι χρήστες κατά την συμπλήρωση στοιχείων και τη διενέργεια των εσωτερικών ελέγχων του πληροφοριακού συστήματος.

–         Διευκολύνονται οι υποβολές αιτήσεων για τις πολυκατοικίες Α και Β τύπου, μεταθέτοντας την υποχρέωση υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Μετά την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις 27 Ιανουαρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στις 29 Ιανουαρίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η έναρξη υποβολής αιτήσεων θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) θα ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουαρίου 2021 σε όλη την επικράτεια.

Η ώρα έναρξης της διαδικασίας, παραμένει ως είχε, στις 10.00 πμ.

energypress.gr

Continue Reading
You may also like...
APXH