Πανελλήνιες 2025: 68.788 οι φετινοί εισακτέοι – 4.191 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Η λίστα ανά Τμήμα και Πανεπιστήμιο


Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς Υπουργείου Παιδείας ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 θα ανέλθει σε 68.788 έναντι 68.851 θέσεων που ανήλθαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.
Αναλυτικά ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή στις Πανελλήνιες 2025
Πανελλήνιες 2025: Πότε ξεκινούν – Ποιο είναι το πρόγραμμα
Ειδικότερα, οι Πανελλήνιες για τα ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 30 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και θα ακολουθήσουν τρεις ημέρες εξετάσεων μαθημάτων Προσανατολισμού, με τελευταία την Παρασκευή 6 Ιουνίου.
Αντίστοιχα, για τα ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα αρχίσουν στις 31 Μαΐου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, θα συνεχιστούν με τα Μαθηματικά (άλγεβρα) στις 3 Ιουνίου και στο διάστημα 5-16 Ιουνίου 2025 οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα 14-25 Ιουνίου 2025, ενώ προθεσμία διεξαγωγής της Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ορίστηκε το διάστημα από τη Δευτέρα 16-6-2025 μέχρι και την Παρασκευή 27-6-2025.
Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2025
Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων θα πρέπει να μην ξεχάσουν να έχουν μαζί τους ορισμένα απαραίτητα αντικείμενα για το τμήμα των γραπτών εξετάσεων. Την ημέρα των εξετάσεων θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως μαζί τους:
Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριοΔελτίο εξεταζομένου Πανελληνίων 2025 (καρτελάκι)
Τρία στυλό (μπλε ή μαύρου χρώματος), μολύβι, γόμα και ξύστρα
Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται
Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό
Ένα ρολόι χειρός, ώστε να διαχειριζόμαστε σωστά τον χρόνο μας κατά τη διάρκεια της εξέτασης (όχι smartwatch)
Tι ισχύει για τα κινητά και τις Πανελλήνιες 2025
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, απαγορεύεται η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης και συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.
www.dnews.gr