Σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Η επιτυχία της φοιτητικής ομάδας Entropy του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η γνώση, η έρευνα και η δημιουργικότητα παράγουν αποτελέσματα με ουσία.
Η κατάκτηση της 3ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Chem-E-Car, μέσα από το project Humphry, δεν ήρθε τυχαία. Προηγήθηκαν μήνες εντατικής προετοιμασίας, σχεδιασμού, εργαστηριακών δοκιμών και ομαδικής προσπάθειας, με στόχο την κατασκευή ενός οχήματος που κινείται αποκλειστικά με χημική ενέργεια και ολοκληρώνει με ακρίβεια μια προκαθορισμένη διαδρομή.
Πίσω από τη διάκριση βρίσκονται νέοι άνθρωποι που επένδυσαν χρόνο, γνώσεις και μεθοδικότητα, αποδεικνύοντας ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διαθέτει φοιτητές με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και έντονο ερευνητικό προσανατολισμό.
Η επιτυχία αυτή δεν αποτελεί μόνο μια σημαντική πανεπιστημιακή διάκριση, αλλά και μια αισιόδοξη υπενθύμιση ότι η νέα γενιά της περιοχής μπορεί να πρωταγωνιστεί στην επιστήμη και την καινοτομία, όταν της δίνονται τα κατάλληλα εφόδια.
Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα Entropy, στους ακαδημαϊκούς της συμβούλους και σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική επιτυχία. Η διάκριση αυτή τιμά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και συνολικά τη Δυτική Μακεδονία.
Μαριάνθη Μίχου





