Δυτ. Μακεδονια

Πρόταση χρηματοδότησης 9 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Αυτισμού στην Καστοριά

Στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΠΑ ΔΑΜ, για τη δημιουργία του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Κέντρου για τον Αυτισμό στην Καστοριά προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η πρόταση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Αμανατίδη, και αφορά την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών και υπηρεσιών για την υποστήριξη ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της συμπερίληψης.

Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου προβλέπεται να είναι η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων εντάσσεται στον σχεδιασμό για την προώθηση έργων με κοινωνικό πρόσημο, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Η υποβολή της πρότασης ακολούθησε τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καστοριά, για τη στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Δυτ. Μακεδονια

Έκτακτο δελτίο καιρού και για τη Δυτική Μακεδονία

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο
Δυτ. Μακεδονια

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση