Γρεβενα

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών στο Άλσος Θεοδωρίδη στα Γρεβενά

Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών, που τιμάται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο περιαστικό Άλσος Θεοδωρίδη, στην περιοχή Καστράκι Γρεβενών.

Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε από την Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή μαθητών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Γρεβενών, εκπροσώπων τοπικών φορέων, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών, καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες περπάτησαν στα μονοπάτια του άλσους, ενημερώθηκαν για τη σημασία των δασικών οικοσυστημάτων και συμμετείχαν σε εργασίες καθαρισμού, συμβάλλοντας στην προστασία και τη διατήρηση του χώρου.

Σημειώνεται ότι στο Άλσος Θεοδωρίδη έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης καύσιμης ύλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΝΤΙΝΕRO», με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και της αντιπυρικής προστασίας.

Η δράση ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα των νέων, για την προστασία των δασών και τη βιώσιμη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Γρεβενα

Ανοιχτό σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Μετά την χθεσινή χιονόπτωση Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας θα είναι ανοιχτό για χιονοδρομία σήμερα Δευτέρα 6/1/2020 με τον Μ. Αλέξανδρο
Γρεβενα

Στις 9πμ αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία του Δήμου Γρεβενών

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας