Δυτ. Μακεδονια

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έναρξη εργασιών για τις υποδομές εγκατάστασης εξομοιωτή πυρκαγιάς σε αεροσκάφος στην Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

Η εξέλιξη των εργασιών για τις υποδομές εγκατάστασης εξομοιωτή πυρκαγιάς σε αεροσκάφος στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας συζητήθηκε στην συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη και του Δημάρχου  Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον Επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αθανάσιο Μπαλάφα, τον Κλαδάρχη Διοικητικής Υποστήριξης, Υποστράτηγο Αστέριο Τσιούρβα, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Ακαδημιών, Υποστράτηγο Παναγιώτη Κυπριωτέλλη και τη Διοικήτρια της Σχολής, Πύραρχο Αρχοντία Σερέτη.

Με την συμμετοχή των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης, της ΑΝΚΟ και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας συζητήθηκαν εξιδεικευμένα ζητήματα εκτέλεσης και χρονοδιαγραμμάτων του έργου ώστε να ακολουθήσει σύντομα και η τοποθέτηση του εξοπλισμού.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο της Σχολής που τα επόμενα χρόνια θα κληθεί να επιτελέσει αναβαθμισμένο ρόλο στην εκπαίδευση των νέων πυροσβεστών.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επέκταση-αναβάθμιση των εγκαταστάσεων φιλοξενίας, ζήτημα που επίσης συζητήθηκε στην σημερινή συνάντηση, με τον κ. Αμανατίδη να παρουσιάζει τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει ώστε να προχωρήσει σύντομα η υλοποίηση και αυτού του έργου και να ακολουθήσει η υποδοχή μεγαλύτερου αριθμού σπουδαστών.

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Δυτ. Μακεδονια

Έκτακτο δελτίο καιρού και για τη Δυτική Μακεδονία

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο
Δυτ. Μακεδονια

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση