Δυτ. Μακεδονια

2.500 μαθητές/τριες συμμετείχαν στο project «Διαχείριση Άγχους των Εξετάσεων»

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το project «Διαχείριση Άγχους των Εξετάσεων» που οργάνωσε και υλοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κα Όλγα Πουταχίδου.

2.500 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης Λυκείου, από 42 σχολικές μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχαν στην Περιφερειακή Δράση με γενικό τίτλο: «Ενισχύοντας την Νέα μας Γενιά με Εφόδια Ψυχής»

Η πρωτοπόρα και καινοτόμος αυτή δράση ταξίδεψε σε 16 σημεία, από άκρη σε άκρη, της γεωγραφικής μας περιφέρειας. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2024 από το Καρπερό, την Δεσκάτη και τα Γρεβενά, κατευθύνθηκε στην Μεσοποταμία, στο Άργος Ορεστικό και στην Καστοριά, συνέχισε δυναμικά σε Αμύνταιο, Φιλώτα και Φλώρινα, πέρασε από τα Σέρβια και τον Βελβεντό, την Σιάτιστα, το Τσοτύλι και την Νεάπολη  και έκλεισε τον κύκλο της, τον Μάιο του 2025, στην Κοζάνη με προτελευταίο σταθμό την Πτολεμαΐδα.

Στόχος της δράσης ήταν η αναγνώριση, η αντιμετώπιση και κυρίως η διαχείριση του άγχους που βιώνουν οι υποψήφιοι πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι μαθητές της Περιφέρειας μας είχαν την ευκαιρία, σε δια ζώσης συναντήσεις εντός της σχολικής τους μονάδας, να μοιραστούν με την παιδοψυχολόγο κα Ολγα Πουταχίδου, τις ανησυχίες τους σχετικά με την ενοχλητική συμπτωματολογία που εμφανίζεται σε περιόδους έντονου στρες, τον χειρισμό των προσδοκιών των γονιών τους, την διαχείριση του φόβου της αποτυχίας κ.ά.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή και η αποδοχή (από την μαθητική & εκπαιδευτική κοινότητα) αυτής της ιδέας που έγινε πράξη, με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε κοντά στη νεολαία μας που δεν είναι μόνον το μέλλον ενός τόπου αλλά κυρίως το παρόν του!

Μήνυμα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών: Επιτυχία είναι η κάθε κατάκτηση, μικρή ή μεγάλη, αρκεί να σε οδηγεί στην προσωπική σου κορυφή! Κι αν αυτό το μονοπάτι δεν σε βγάλει στο όνειρο σου, τότε απλά άλλαξε μονοπάτι…

Μήνυμα στους γονείς: Η ευτυχία του γονέα είναι να μεγαλώνει ελεύθερα παιδιά. Ελεύθερα να επιλέξουν τον δρόμο που τους οδηγεί στην προσωπική τους ευτυχία!

Καλή επιτυχία λοιπόν!

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού

 

Όλγα Πουταχίδου

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Δυτ. Μακεδονια

Έκτακτο δελτίο καιρού και για τη Δυτική Μακεδονία

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο
Δυτ. Μακεδονια

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση