Μήνυμα Βουλευτή Γρεβενών για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Η 19η Μαΐου είναι ημέρα βαθιάς συγκίνησης, αλλά και χρέους. Τιμούμε τη μνήμη των 353.000 Ποντίων αδελφών μας που ξεριζώθηκαν, βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο, θύματα ενός καλά σχεδιασμένου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.
Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δεν αφορά μόνο το παρελθόν· είναι μια ανοιχτή πληγή στη συλλογική μας συνείδηση και μια ηθική υποχρέωση απέναντι στην ιστορική αλήθεια. Δεν ήταν απλώς μια τραγωδία· ήταν η απόπειρα εξάλειψης μιας ολόκληρης ταυτότητας, ενός πολιτισμού αιώνων.
Από τα Γρεβενά, έναν τόπο που αγκάλιασε τους πρόσφυγες και διατήρησε ζωντανή την ποντιακή παράδοση, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους Έλληνες και ζητούμε: δικαίωση, αναγνώριση, μνήμη.
Αιωνία η μνήμη των αδικοχαμένων. Τους τιμούμε όχι μόνο με λόγια, αλλά και με τον καθημερινό μας αγώνα για ειρήνη, δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Θανάσης Σταυρόπουλος
Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών